середа, 06 вересня 2017 11:03

Львівський художник на виставці показав епохи, еротику та метафізику Львова
14

Юрій Кох
Фото: Ольга Васьків

5 вересня львівський художник Юрій Кох відкрив у Національному музеї Андрея Шептицького у Львові найбільшу виставку за 28 років творчості - "Фактор Львова". На виставці — понад 80 робіт митця із різних циклів: СТІНОПИС, АРДЕКОХ, КОХаний Львів.

Упродовж кількох десятиліть Юрій Кох висвітлює аспекти життя Львова у своїх роботах — він поєднує реальність із вигадкою, фантастикою, історію міста із еротикою та метафізикою. Окрім того, він зображує відомих людей на вулицях Львова — як і голлівудських знаменитостей — Анджеліну Джолі чи Одрі Тоту, відомих львів'ян — рестораторів, митців, письменників, ведучих. На виставці навіть є робота, на якій зображені кілька десятків знаних у Львові персон. Картину автор почав малювати ще 10 років тому. Ообіцяє доповнювати постійно, доки буде місце для нових персонажів.

"У Львові, напевно, не має вулички чи закутка, де я б не побував з фотоапаратом і не сфотографував це. А найбільш вражаючі місця я зобразив на картинах. Ще у мене є здатність "бачити крізь стіни". Бачу багато і часто це не можна намалювати, але малюю те, що зможу. На моїх роботах — різні епохи міста. Це справді унікальний випадок - ми маємо у Львові суміш багатьох культур, мов. Були різні випадки із цими всіма синтезами. Чи вони були добрі, чи вони були погані, чи були невдалі, чи вдалі - матеріалів вистачає для вивчення дуже багато", - каже художник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівський художник зобразив Степана Бандеру та Антоніо Бандераса братами, що грають у теніс

Найбільше увагу відвідувачів привертають роботи художника, де зображені поряд голлівудський актор Антоніо Бандерас із Степаном Бандерою як гравці в теніс. Чи робота "Буду 5-м", де колишній прем'єр України Микола Азаров разом із учасниками гурту The Rolling Stones та інші.

Юрій Кох колекціонує цікавий антикваріат та фотографує старовинні речі. Для серії картин "Стінопис" він шукав різні фрагменти штукатурки, бруківки, різноманітних текстильних елементів і фотографував. Потім у певному стилі моделює, що ж за цим пластом фарби чи цегли може критися. Художник знайшов оригінали табличок старих назв львівських вулиць різними мовами та додав їх до виставки.

Виставка Юрія Коха триватиме до 10 жовтня 2017 року.

Юрій Кох народився 1958 року у Львові. 1978-го закінчив Львівське художнє училище ім. Труша, а 1986 року – Український поліграфічний інститут. В 1988−1992 роках – член мистецького товариства "Шлях". Юрко Кох — автор 18 персональних виставок в Україні, учасник понад 200 виставок у 30-ти країнах. Його картини є у приватних колекціях в різних країнах світу. Окрім малярства, він працює ще й як плакатист, графік, ілюстратор, дизайнер книг.

Зараз ви читаєте новину «Львівський художник на виставці показав епохи, еротику та метафізику Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі