вівторок, 19 лютого 2013 14:44

Львівські ветеринари протестують через об'єднання вишів
7

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні у Львові перед обласною радою протестували близько 300 студентів національного університету ветеринарної медицини імені Гжицького. Вони не хочуть, щоб їх навчальний заклад об'єднували із аграрним університетом. 

"Наш університет - самодостатній заклад із довгою та шанованою історією, - сказав координатор протестних акцій Андрій Мудрий. - Цю історію хочуть перекреслити об'єднанням нашого вишу з іншим. Нам не потрібно цього. Ми хочемо навчатися у тому закладі, в який вступили. Ветеринарний університет є набагато престижніший ніж аграрний університет. І ми хочемо отримати дипломи саме цього закладу в який вступили. Це уже 5 акція протесту й протест буде продовжуватися".

Сьогодні у Львівській обласній раді відбувається сесійне засідання, тому й протест проводять у цей день.

Студенти прийшли із саморобними плакатами: "Захистимо рідну Альма-Матер", "Ми проти об'єднання", "Ректори і чиновники! Не діліть майно набуте поколіннями. Воно не належить вам!", "Губернаторе! Передайте наші вимоги і правду презедентові". Також вони мали державні та червоно-чорні прапори. Також один з протестувальників тримав прапор Польщі.



"У нас є дружні відносини із вроцлавським університетом. Вони нас підтримують у нашій боротьбі. Просили, щоб ми підняли їхній прапор на знак моральної підтримки й переслали його поштою. Тому й підняли", - пояснив студент Ігор Герасим.

Понад дві години студенти стояли під будівлею. Щоб не замерзнути й не знудьгувати координатори веселили студентів, проводили забавки й скакали. Поруч хлопець бив залізком по дну каструлі, щоб депутати чули у залі їхню присутність.

"Вся територія нашого університету перейде у власність аграрного університету, - говорив студент Роман Гурський. - Що буде із землею нашою у центрі Львова невідомо, але я переймаюся, що студентів змусять на навчання їздити у Дубляни. Я проти".

"На сьогоднішній сесії Львівської обласної ради 81 депутат проголосував за те, щоб надіслати президентові листа з проханням не об'єднувати виші", - повідомив пізніше телефоном Андрій Мудрий.

Зараз ви читаєте новину «Львівські ветеринари протестують через об'єднання вишів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути