четвер, 01 березня 2012 10:09

Ліверпульське житло Леннона та Маккартні стане музеєм

Ліверпульське житло Леннона та Маккартні стане музеєм

Будинки, в яких провели дитинство і юність засновники The Beatles Джон Леннон і Пол Маккартні, будуть перетворені в музеї.

Розташованим на південній околиці Ліверпуля будівлям буде надано статус Grade II, який означає, що позначена будівля або місце охороняється державою, як таке, що представляє собою підвищений культурний інтерес. При цьому фонд "Англійська спадщина" (English Heritage) вирішив не присвоювати статус культурних пам'яток домівкам двох інших бітлів - Джорджа Харрісона і Рінго Старра.

Леннон з 1945 по 1963 рік жив у двоквартирному домі "Мендіпс" на Менлав Авеню (Menlove Avenue), 251 зі своєю тіткою Мімі, житло сімейства Маккартні розташовувалося неподалік - на Фортлін Роуд (Forthlin Road). Засновники ліверпульської четвірки регулярно репетирували в домашніх умовах, практикуючись у створенні пісень. Більшість з цих композицій згодом було втрачено, однак деякі з них після доопрацювання увійшли до альбомів The Beatles різних років, наприклад, "Please Please Me", яку Леннон написав в "Мендіпсі", або "I Follow The Sun" Маккартні.

Місця дитинства майбутніх бітлів, які в основному знаходяться поза межами туристичного центру Ліверпуля, здобули популярність також завдяки автобіографічним пісням "Penny Lane" і "Strawberry Fields Forever", випущеним на синглі з двома сторонами "А" в лютому 1967 року.

У жовтні 2010 року статус Grade II також був наданий пішохідному переходу-зебрі на вулиці Еббі Роуд у Лондоні, де учасники ліверпульської четвірки сфотографувалися для обкладинки альбому "Abbey Road". Раніше в 2010 році в список культурних цінностей національного значення була включена сама студія "Еббі Роуд", де крім The Beatles працювали такі виконавці як Pink Floyd і Radiohead.

Зараз ви читаєте новину «Ліверпульське житло Леннона та Маккартні стане музеєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі