вівторок, 03 червня 2014 13:34

Концерт Співакова було скасовано ще до проведення мітингу - Нацопера

Концерт Співакова було скасовано ще до проведення мітингу - Нацопера
Фото: facebook.com

Міністерство культури України поділяє занепокоєння громадськості, що 30 травня вийшла на акцію протесту проти виступу Володимира Співакова та його оркестру "Віртуози Москви" в Національній опері України. Про це повідомляється на офіційній сторінці Мінкульту в facebook.

"Даний концерт, було скасовано ще до проведення мітингу, натомість театр здійснював продаж квитків на репертуарні вистави - "Алєко" і "Шопеніану". Володимир Співаков є однією з осіб, що, разом з іншими російськими діячами культури, підписала лист підтримки щодо агресивної політики Президента РФ Володимира Путіна. Цей лист мав на меті легітимізувати анексію Криму Росією та виправдовував провокаційні дії на сході України" - йдеться в повідомленні

Ознайомитися із офіційною позицією Національної Опери України можна за посиланням

Днями в Омську диригент дав прес-конференцію і офіційно заявив про те, що він не приїде в Україну. Цікаво, що музикант навіть не приховує того факту, що після підписання листа, на нього обрушився гнів небайдужих людей з усього світу,.

Як передає classicalmusicnews.ru Володимир Співаков заявив:

"Неприємно, коли ти виходиш диригувати і перед твоїм обличчям опускається чорний прапор з усякими жахливими написами... Поїздка в Америку з "Віртуозами Москви" була дуже успішною з точки зору творчості. Оркестр чудово грав, отримав приголомшливу критику, що такого камерного оркестру в світі більше немає ніде. Але перед кожним концертом були демонстрації, я отримував квіти з обірваними бутонами троянд, з чорними стрічками, з листами, з фотографіями вбитих російських офіцерів - з питанням, чи хотів я цього? Неприємно. Було мало радості".

Також диригент повідомив, що в Україну він не приїде, так як:

"Я зрозумів, що коли говорять гармати, музи мовчать. Я боявся за молодих людей, які з цікавості могли піти туди і як "москалі" могли там заробити. Ми переносили ці концерти, хоча афіші там досі висять. Але зараз я туди не поїду. Все, що там сталося, це велика людська трагедія - і України, і Росії, і Європи, і світу. Зараз не час їхати на Україну".

Зараз ви читаєте новину «Концерт Співакова було скасовано ще до проведення мітингу - Нацопера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі