четвер, 15 листопада 2012 13:46

Комунальники погрожують повністю заблокувати рух Львовом
13

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Сьогодні працівники ЛКП "Львівелектротранс" та ЛКП "Зелений Львів" пікетували Держказначейство у Львові. Близько двох сотень людей вимагали виплатити їм заборговану зарплату. На пікет люди прийшли із плакатами. Дехто приніс із собою ложки, якими стукали.

"Ці ложки пусті, - розповіла працівниця "Львівелектротрансу" Галина Процик. Вони показують, що нам просто немає чого їсти і за що купити. Це знущання над людьми. В багатьох є діти, сім'ї. Ми повинні за щось їх годувати. Нам не виплачують зарплату вже два місці. А в мене, до прикладу, троє студентів. За що я їх маю утримувати? І подібна ситуація майже в кожного з нас. Невже державі важко знайти грошей для людей? У Львові залишилося не так вже й багато комунальних підприємств. Так і ті хочуть згноїти."

Протягом години пікетувальники вигукували в гучномовці "Ганьба!" та "Віддайте наші гроші". Проте із Держказначейства до них так ніхто і не вийшов. Одна жінка із гучномовцем підійшла навіть до самих вхідних дверей в будівлю. Троє міліціонерів, які стежили за порядком, не перешкоджали їй в цьому. Самі ж комунальники погрожують вдатися до більш жорстких методів страйку.

"На роботу не будемо виходити, хто тоді людей буде возити і місто прибирати?, - сказав один із чоловіків. - Пробки такі по Львову зробимо, що ніхто ніде не проїде. Хіба то важко? Взяв три вагони, поставив посеред вулиці з одного боку, три з іншого і все. І нехай думають потім."

"Львівелектротрансу" казначейство не проплатило станом на 1 листопада 5,9 мільйона гривень. ЛКП "Зелений Львів" — 857 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Комунальники погрожують повністю заблокувати рух Львовом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути