Ексклюзиви
понеділок, 29 березня 2021 17:38

Комедія "Борат" встановила незвичайний рекорд

Комедія "Борат" встановила незвичайний рекорд
Комік Саша Барон Коен в серії комедій "Борат" втілює журналіста з Казахстану, який подорожує Америкою. Фото: Amazon

Комедія "Борат 2" потрапила в Книгу рекордів Гіннеса. Побила рекорд за найдовшу назву, яка коли-небудь була номінована на Оскар.

Повна назва стрічки: "Наступний фільм про Бората: Передача величезного хабаря американському режиму для отримання вигоди колись славним народом Казахстану". Попередній рекорд належить картині "Ці чудові чоловіки на їхніх літальних апаратах, або Як я долетів від Лондона до Парижа за 25 годин 11 хвилин". Комедія вийшла 1965 року. Розповідає про гонки на різних літальних апаратах між чоловіками з різних країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варто переглянути кожному: п'ятірка найцікавіших фільмів із премії "Золотий глобус"

Оригінальний фільм "Борат" вийшов 2004-го. Журналіст з Казахстану Борат Сагдієв подорожує Америкою. Мріє одружитися з Памелою Андерсон. Дозволяє собі антисемітські, політичні та вульгарні жарти, за сюжетом. Образ журналіста втілив британський комік Саша Барон Коен. 2007 року отримав за нього Золотий глобус. Фільм увійшов у 50 найкращих комедій світу, за версією журналу Rolling Stone.

У "Борат 2" ввели нового персонажа – дочку головного героя Тутару Сагдієву. Її зіграла болгарка Марія Бакалова. Її номінували за найкращу жіночу роль 2-го плану. Стрічка вже зібрала 6 нагород від різних кінопремій: Золотий глобус, Вибір критиків, Національна спільнота кінокритиків, Спільнота кінокритиків онлайн та Гільдія письменників Америки.

3-тю частину "Бората" комік не зніматиме, бо боїться за своє життя. Під час зйомок на мітингу в США за ним погналися прихильники колишнього президента Дональда Трампа з праворадикальної групи Three Percenters.

"У якийсь момент у вас закінчується удача. І тому я більше ніколи не хотів би цим займатися. Пам'ятаю, як перед зйомкою сцени я одягав бронежилет, подивився в дзеркало в сусідньому готелі. Запитав у гримера: "Як ти думаєш, мене сьогодні застрелять?" А він мені: "Ні, ні, ні, ні". Я сказав: "А навіщо тоді я одягаю бронежилет?" І він нічого мені не зміг відповісти", - каже актор.

Друга частина вийшла за 10 днів до президентських виборів у США. Як рекламу Саша Барон Коен зняв пародію на президента США Дональда Трампа. Господар Білого дому відповів актору: "Ти третьосортний персонаж. Усе, чого я хочу, щоб ти отримав у пику багато разів й опинився в лікарні. Іди до школи, Бароне Коене, навчися бути смішним".

Зараз ви читаєте новину «Комедія "Борат" встановила незвичайний рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі