пʼятниця, 18 серпня 2017 14:44

"Колись ми зможемо приїздити одні до одних без блокпостів"
8

Громадська організація "Новий Донбас" спільно з Асоціацією викладачів історії та суспільних дисциплін "Нова Доба" запустили проект "Діалоги з друзями" для дітей та підлітків-переселенців.

У кіношколі під керівництвом фахівців кіно- та відеовиробництва діти з Донбасу створили власні відеоролики про друзів, з якими їх розлучила війна.

"Серія відеороликів про дружбу - це спроба допомогти дітям, розділеним війною, навчитися чути один одного, розуміти один одного, співпрацювати, дружити і любити", - розповідає лідерка "Нового Донбасу" Лариса Артюгіна.

"Ось вже другий рік поспіль ми працюємо з дітьми, які постраждали від війни на Донбасі та анексії Криму. І кожного разу, спілкуючись з ними, зіштовхуєшся з тим самим відчуттям суму за втраченою частинкою життя. Незалежно від того, чи проживали ці школярі у мегаполісах чи депресивних шахтарських містечках, вони однаково сприймають ранні роки як щось ідеальне, щось таке, що у них несправедливо відібрали. І втрата зв'язку з дорогими людьми – напевно, найболючіше, з чим вони зіштовхуються", - каже Тарас Олексин з "Нової Доби".

"Сторонній людині важко усвідомити, що це таке: бачити, з якими емоціями діти переповідають, що їхні друзі не просто побачили відеопослання, але й відповіли на нього! Що вони, нехай і дещо нестандартно, знову разом! І нехай це тільки початок, нехай лише перші спроби пробити бар'єр інформаційної блокади, яка в глобальному плані залишається потужною проблемою, але на міжлюдському рівні ми вже зробили багато – подарували дітям крихітку щастя і надії на краще. А що цінується у такі буремні часи більше?" - вважають активісти.

"Діти на тимчасово окупованих територіях потребують особливої уваги, бо вони маленькі громадяни України. Тому ми шукаємо можливості хоча б підтримати їх", - кажуть активісти.

Зараз ви читаєте новину «"Колись ми зможемо приїздити одні до одних без блокпостів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі