четвер, 07 березня 2013 00:54

Кокотюха: "У нас може бути цікавим детектив про Робін Гуда, який дає "трендів" усім "мєнтам"

Кокотюха: "У нас може бути цікавим детектив про Робін Гуда, який дає "трендів" усім "мєнтам"
За словами Кокотюхи, український міліціонер – це суспільне, соціальне і культурне лихо. Фото: Юлія РУДЕНКО

Відомий український письменник, журналіст Андрій Кокотюха вважає, що українському детективу не вистачає нового героя на заміну сучасним міліціонерам чи іншим представникам правоохоронних органів.

Про це він розповів на літературному круглому столі в Києві.

"У нас міліціонер, працівник правоохоронних органів – це не добро, а зло – говорить письменник. – Український міліціонер – це суспільне, соціальне і культурне лихо".

Тому, на думку Кокотюхи, в українській сучасній літературі "мєнтовский" детектив найближчі років 100 популярний не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Радянський Союз позбавив нас актуальної літератури, тому ми відстаємо" – Кокотюха

"Наш український детектив може бути про героя, який дає "трендів" усім "мєнтам", такий от Робін Гуд, герой-одиночка", – додав він.

Іншою причиною занепаду детективного жанру письменник вбачає у "нелогічній поведінці українців, що спостерігається на виборах за останні 22 роки".

Кокотюха впевнений, що українці живуть емоціями і не розуміють, що є добре, а що погано і хто має бути героєм.

"Ми всього боїмося, ми слів боїмося. Такі слова, як "кров", "секс", "труп", "смерть", "скелет" на нормальних книжкових ринках працюють, а в Україні їх бояться. Тому книги, у назвах яких є подібні слова, просто не купують", – зазначив письменник.

Зараз ви читаєте новину «Кокотюха: "У нас може бути цікавим детектив про Робін Гуда, який дає "трендів" усім "мєнтам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі