понеділок, 08 серпня 2011 14:00

Кохання українського скінхеда і африканки покажуть у кіно
5

Фото: Фото: надане Філіппом Роженом

Протягом літа в Києві знімають стрічку "Легка як пір'їнка". Режисером і сценаристом став Андрій Рожен. Продюсером виступив Філіпп Рожен. До того  брати знімали кліпи для українських зірок, документалістику та рекламу.

"Нігерійська дівчина приїжджає в Україну, щоб навчатися в медінституті. Але вона шалено боїться крові. Вступити в медичний інститут її змусила мама. В Африці цінують тільки три професії: лікаря, будівельника і льотчика. Піти проти волі батьків в Нігерії не можливо, таке правило. Вони можуть відмовитись від дитини. Але ця дівчина закохується і все таки кидає інститут, щоб бути співачкою", - розповів Gazeta.ua Філіпп Рожен.

Дебютний фільм Роженів буде англомовним. На нього витратили $400 тис.

"Я слабо вірю в український кінематограф. У нас випускають два фільми в рік, які ніхто не дивиться. Це повний провал, вони навіть не окупаються. Ми розраховуємо на африканський ринок. Порівняйте, у нас 47 мільйонів людей, а там мільярд", - зазначив Рожен.

"На головну роль шукали англомовного хлопця. Перебрали всі театри, але в Києві таких акторів немає. Можна було б з Іваном Дорном працювати, але в нього надто напружений графік. Я казав брату, що герой фільму – це він.  Андрій спочатку віджартовувався, але згодом погодився. Він заходив на майданчик і командував: "Камера". Потім на перемотці дивився, як зіграв. У фільмі знялася і його дівчина Саманта", - додав продюсер.

Кастінг головної героїні проводили в Нігерії.

"На початку року поїхали в експедицію, дивились що там до чого. Омоні Оболі відібрали серед топових актрис країни. Вона одразу сказала дівчині Андрія Саманті: коли граю я, ти на знімальному майданчику не знаходишся. У фільмі багато поцілунків, хоча інтимних сцен майже немає. Недаремно актори ніколи не кажуть чоловіку чи дружині, що гратимуть у відвертих сценах. Так уникають мордобоїв", - сказав Філіпп Рожен.

Саундтрек до фільму "Легка як пір'їнка" записала співачка Гайтана. Продюсер вважає, що вона найкраще може відтворити яскравий африканський вокал.

Сюжет стрічки частково запозичили з фільму "Американська історія Х".

"Будь-який сучасний сценарій переписаний. Подивіться, іде сіквел за сіквелом. Чогось нового не вигадаєш, можна лише перефразувати і додати  героїв", - пояснив Рожен.

"Легка як пір'їнка" може з'явитися у прокаті вже на початку наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Кохання українського скінхеда і африканки покажуть у кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі