Ексклюзиви
четвер, 01 квітня 2021 00:45

Книга українського письменника вийшла у США

Роман "Інтернат" Сергія Жадана вийшов англійською у США.

Над перекладом працювали перекладачі Райлі Костіган-Г'юмс та Ісаак Стекхаус Вілер. Вийшла у видавництві Yale University Press.

"Інтернат" — це болючий роман, який розкриває шкоду, заподіяну триваючим конфліктом на сході України. Коли ворожі солдати заходять в сусіднє місто, Паша, тридцятип'ятирічний вчитель української мови, вирушає на окуповану територію до інтернату, у якому живе його племінник Саша. Потрапляючи в зону бойових дій, перетинаючи змінені кордони та створюючи непрості союзи на цьому шляху, Паша розуміє, що його справжня відданість полягає у дедалі відчайдушнішій боротьбі за порятунок Саші та поверненні його додому. Написаний із непідробною напругою, це глибоко особистий виклад насильства, який запам'ятають як остаточний роман про війну в Україні", — йдеться в анотації до книжки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шантаж і скотство": у Харкові розігнали концерт гурту "Жадан і собаки"

  Роман "Інтернат" Сергія Жадана вийшов англійською у США, в видавництві Yale University Press.
Роман "Інтернат" Сергія Жадана вийшов англійською у США, в видавництві Yale University Press.

Раніше "Інтернат" переклали білоруською, польською, данською, німецькою та італійською мовами.

Збірка вибраних віршів Сергія Жадана "Новий правопис" увійшла до списку фіналістів премії 2021 PEN America Literary Awards у номінації "Перекладна поезія".

Зараз ви читаєте новину «Книга українського письменника вийшла у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі