четвер, 01 листопада 2018 21:45

Кличко, Хокінг і Боб Ділан: які книги закуплять для бібліотек

Кличко, Хокінг і Боб Ділан: які книги закуплять для бібліотек
Книгу Ліни Костенко "300 поезій" закуплять у найбільшій кількості примірників - 2 тис. Фото: slovo.co.ua

741 найменувань книг держава закупить для українських бібліотек цього року.

Загалом книгозбірні поповняться більш ніж мільйоном примірників від 92 видавництв. На це витратять майже 120 млн державних грошей.

Серед видань - романи сучасних українських письменників Ліни Костенко, Сергія Жадана, Оксани Забужко, Юрія Андруховича, Андрія Кокотюхи, Макса Кідрука, Андрія Любки. Зокрема закуплять книжки про війну на Донбасі - "Іловайський щоденник" Романа Зіненка, "Іловайськ" Євгена Положія, "Щоденник Майдану та Війни" Андрія Куркова, "Стіна" Андрія Цаплієнка.

Для дітей - пізнавальні науково-популярні книги Стівена і Люсі Хокінгів, роман "Комп і компанія" Анни Коршунової, "Письмонавтика" Тетяни Стус, "Назавжди будь молодим" за мотивами пісень Боба Ділана.

Є книги класиків - Миколи Гоголя, Антуана Сент-Екзюпері, Артура Конан-Дойля, сестер Бронте.

З сучасних іноземних письменників - Джоан Роулінг, Маргарет Етвуд, Ніл Ґейман, Джордж Мартін та інші.

У жанрі-нон фікшн відібрали "Як читати класиків" Ростислава Семківа, "Друга світова. Непридумані історі" Вахтанга Кіпіані, "Управління викликами. Як застосувати спортивну стратегію у житті та бізнесі" Володимира Кличка та Штефані Білен.

З повним списком можна ознайомитися на сайті Міністерства культури.

Книги відбирали 36 експертів - філологи, критики, журналісти, письменники. До уваги брали попит серед читачів, актуальність тематики, естетичність оформлення, якість виготовлення, різноманітність тематики і жанрів.

Всього подали 2,8 тис. заявок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Стівена Кінга виходить найкоротший роман

Торік конкурс з відбору книжкової продукції для бібліотек проводило Міністерство культури. Він супроводжувався скаргами видавців про непрозорість процедури відбору, відсутність інформації експертів. Нарікали, що проігнорували лауреатки Нобелівської премії Світлани Алексієвич, Любомира Гузара та Севгіль Мусаєвої про Мустафу Джемілєва.

Зараз ви читаєте новину «Кличко, Хокінг і Боб Ділан: які книги закуплять для бібліотек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі