Ексклюзиви
середа, 09 серпня 2017 16:36

Київський бульвар перетворять на музей з фантастичними звірями Примаченко

На бул. Марії Примаченко у Печерському районі Києва створять музей майстрині просто неба завдовжки 500 м.

 

"Цей амбітний соціально-культурний проект має відкрити і наблизити до людей творчість видатної майстрині наївного мистецтва. Одна з вулиць Києва стане цілісним простором, в якому втілять фантастичний світ художниці. На арт-об'єкти перетворяться житлові будинки, офісні споруди, підземний перехід та практично всі елементи бульвару", – каже автор ідеї проекту Едуард Ахрамович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник помер після першої виставки

Кураторами Prima Maria Art Boulevard стали київські скульптори Федір Баландін і Костянтин Скритуцький, відомі як творці Пейзажної алеї.

Планують встановити 16 тематичних скульптурних композицій та 2 скульптурні групи, 3 арки стилізувати образами Марії Примаченко. Нанесуть її картини на стіни кількох будинків. А у підземному переході на перетині бульварів Марії Приймаченко та Лесі Українки створять мозаїчне панно та монумент художниці.

2013 року фінська компанія "Марімекко", яка виготовляє речі для домашнього вжитку, використовує малюнок Марії Примаченко "Щур у дорозі". Компанія вибачилась за плагіат. Тоді творчістю Марії Примаченко зацікавились у Фінляндії. Майстер наївного живопису Марія Примаченко зображувала магічних звірів під час репресій 1937-го.

Зараз ви читаєте новину «Київський бульвар перетворять на музей з фантастичними звірями Примаченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі