середа, 28 лютого 2018 12:58

Київський художник проілюстрував Кодекс адміністративних правопорушень
6

Сторінка з Кодексу адміністративних правопорушень
Фото: bit.ua
Стаття 179. Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві
Стаття 175. Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки
Стаття 160. Торгівля з рук у невстановлених місцях
Художник Давид Чічкан

У столичному видавництві "Основи" вийшов Кодекс України про адміністративні правопорушення з ілюстраціями київського художника Давида Чичкана.

На думку укладачів, видання Кодексу в такому форматі робить серйозний документ зручним у використанні і легким для сприйняття.
"Кожна стаття - це закінчений драматургічний твір з зав'язкою, кульмінацією і розв'язкою. Перед художником стояло завдання цікаво і критично інтерпретувати сюжети статей", - каже куратор проекту Анна Копилова.

Автор: lb.ua
  Художник Давид Чічкан
Художник Давид Чічкан

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розгромили виставку художника, який малював Путіна мавпою": Мистецтвознавець назвала перемоги й поразки 2017-го в арті

Ілюстрації виконані традиційною для Чичкана аквареллю. Вони - і візуальна концептуалізація тексту документа, і спроба критичного погляду на його зміст, який часом не встигає за розвитком громадянського суспільства в Україні.
"З одного боку, вони можуть здатися комічними, але в той же час від них віє безвихіддю. Дуже важливо вміти бачити в собі, суспільстві, країні в цілому недоліки і вміти про них сказати вголос. Їх не варто приховувати - над ними треба працювати", - сказала куратор.

Давид Чичкан — український художник, син художника Іллі Чичкана. Сповідує анархістські погляди, політизує та розвиває критичний напрямок в мистецтві. Основна техніка — графіка аквареллю. Працює з такими медіумами як інсталяція, стріт-арт, перформанс.

За словами Давида Чичкана, ключова зона його інтересу - це історіографія, зокрема, історія анархізму на території Східної Європи. Його хвилює, що "суспільство віддає свої мандати правим популістам і лідерським партіям, відчужуючи себе від самоорганізації в прийнятті рішень". Чичкан нарікає на низький рівень освіти і політичної культури суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Київський художник проілюстрував Кодекс адміністративних правопорушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі