Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 19:18

Казка до Святого Миколая розказує про культурні скарби Львова
13

Нова різдвяна казка від видавництва Terra Incognita та арт-платформи "Ковчег Україна" "У країні сирних коників" пропонує читачеві зануритись в атмосферу передріздвяного Львова. Книга оповідає про неймовірні пригоди дівчинки Варварки у чарівну ніч напередодні дня Святого Миколая.

- Ця казка, як пишний різдвяний кекс, де родзинок і цукатів більше, аніж самого тіста, - розповідає авторка Ярина Винницька. - Тут ви знайдете дитячі афоризми і дорослі роздуми про природу зла, давні гуцульські артефакти і сучасний різдвяний Львів з усіма його смачними артибутами. А також навчитесь писати справжнього листа Миколаю, малювати ікони на склі, пекти медових миколайків, ліпити сирних коників - все згідно з чіткими інструкціями і за автентичними рецептами. Ця казка - спроба повернути стан свідомості, коли ти віриш у диво і в тебе немає анінайменшого сумніву, що подарунки приносить Миколай. Це спроба повернути відчуття неймовірного затишку, коли тобі так солодко жити у цьому світі, але ти ще не знаєш, що цей стан називається любов'ю.

Читайте також: Львівський форум назвав найкращі книжки

Завдяки книжці читачі також зможуть вивчити особливу "галицько-гуцульську" мову: автори доповнили казку спеціальним словничком, який допоможе дітям і дорослим з усієї України зрозуміти усі ці таємничі слова, відомі тільки львів'янам і гуцулам.

Художнє оформлення книги - творчий експеримент 3 художників - Юлії Табенської, графіка Олега Денисенка та іконописця Остапа Лозинського.

Зараз ви читаєте новину «Казка до Святого Миколая розказує про культурні скарби Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі