пʼятниця, 20 жовтня 2017 20:08

Катерина Кухар станцює балет, який колись вважали еротичним
5

28 жовтня на сцені Національної опери України, в спектаклі "Шахерезада", танцює інтернаціональний дует: прима балерина Національної опери України Катерина Кухар та провідний соліст "Астана Опера" Адамжан Бахтіяр. Катерина виконає роль фатальної східній красуні Зобеіди. Адамжан Бахтіяр станцює партію Золотого раба.

Адамжан Бахтіяр - один з кращих представників молодого покоління в балеті, лауреат багатьох міжнародних конкурсів. На історичній сцені Національної опери України він станцює вперше. Артист з яскраво вираженим східним типажем заворожує глядачів своєю зовнішністю, технічним танцем і феноменальним стрибком.

Світова прем'єра вистави "Шахерезада" відбулася в Парижі на сцені знаменитого театру Гранд Опера (Grand Opera) в 1910 році. "Шахеризада" - балет на сюжет з казки "Тисяча і однієї ночі". За радянських часів цей спектакль був під забороною як видовище надто еротичне. І ось тільки в двохтисячних в українців з'явилася можливість познайомитися з одноактним твором під східні музичні мотиви, написані М. Римським-Корсаковим. Цей балет - справжнє буяння барв, пристрасті і неймовірною хореографії, яке зарядить глядачів новими емоціями і фантазіями.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Кухар станцює балет, який колись вважали еротичним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі