понеділок, 22 квітня 2019 21:06

Катерина Кухар і Жеремі Лу-Кер станцювали "Жізель" із французьким шармом
14

Фото: Надані прес-службою Катерини Кухар

На головній сцені України в ці вихідні пройшла вистава "Жізель" за участю прими-балерини Національної опери України Катерини Кухар (Kateryna Kukhar) і соліста паризької Opéra Garnier Жеремі Лу-Кером (Quer Jérémy-Loup). Їх репетиції та підготовка до вистави пройшла в Парижі, а в день вистави на київській сцені.

- Мені здається, що в ці вихідні у мене була один з кращих вистав "Жызель" в моєму житті, - відверто каже Катерина Кухар. - За моїми відчуттями цей балет немов був створений для Жеремі. Справа в тому, що кожна школа маэ свою традицію і відмінності в поданні глядачам цієї постановки, наприклад, коли я танцювала з представником італійської школи Ерісом Нежа, було багато експресії, емоцій, італійського темпераменту. Але коли я почала репетирувати з Жеремі, я була трохи здивована легкою прохолодою, але з кожним днем ​​він розкривався все більше і більше. Танцюючи з ним, я відчувала від нього неймовірну душевну глибину в цьому спектаклі, щиро прожитих на сцені почуттів, французьку рафінованість, делікатність, вишуканість, манери і нічого зайвого.

Ще цікава деталь, наша сцена має невеликий нахил, градуси на 3, щоб глядачам було все видно, як на долоні, і я дуже переживала, як же Жеремі, майже без репетицій, на нашій сцені буде танцювати. Але коли я репетирувала з ним в Гранд Опера, моє занепокоєння, як рукою зняло, оскільки в деяких їх репетиційних залах нахил ще більший, ніж у нас на сцені. Тому мій партнер дуже швидко і професійно звик до нашої сцені, хоча зазвичай багато артистів нашого схилу бояться і на нього скаржаться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіна Кароль показала, як проводить час із сином

Серед глядачів цього вечора можна було зустріти: Валерія Жидкова з сім'єю, Тіну Кароль з сином, Аллу Костромічеву, Майю Двалішвілі, Олексія Прищепу і Оксану Гутцайт.

У цей вечір в Національній опері глядачі мали можливість насолоджуватися не тільки балетним мистецтвом, а й надихатися живописом художниці і письменниці Майї Двалішвілі. Майа Двалішвілі і подружжя Олександра Стоянова і Катерини Кухар давні друзі. Нещодавно Катерина Кухар в одному з інтерв'ю обмовилася, що Олександр Стоянов для неї замовив картину у Майї, яка тепер прикрашає їх будинок.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Кухар і Жеремі Лу-Кер станцювали "Жізель" із французьким шармом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі