понеділок, 13 лютого 2012 16:45

Картини Катерини Дуднік занурюють у світ мрій і безтурботного дитинства
10

Фото: ФОТО: Катерина ГОНЧАРОВА

10 лютого у столичному бізнес-клубі "Белгравія" відкрили виставку картин художниці Катерини Дуднік. Відкриття пройшло під гаслом "Збережи в собі дитину". Так художниця 29-річна Катерина Дуднік закликала кожного зупинитися у повсякденній рутині і зануритися у світ мрій та безтурботності дитинства.

При вході на виставку відвідувачам пропонували кидати у банку свої візитки. Серед них розіграли призи. Після вступного слова художниці візитки із банки тягнули на осліп. Дарували сертифікати на відвідування спа-салону, знижку в ресторан і чашки з малюнками художниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паваротті купив дві картини Євгенії Гапчинської

"Особливість виставки у тому, що вона невеличка, сімейного типу, - розповіла художниця. - Показуємо роботи для знайомих та клієнтів. Бо усі дзвонять і питають, коли ж виставка у Києві відкриється. Адже, зазвичай, виставки у мене великі, недавно за один раз показували 53 моїх роботи. Ось нещодавно була виставка в Українському домі".

За словами Дуднік, останнім часом має багато запрошень не від галерей, а від затишних ресторанів чи клубів.

"Знайомі хочуть, щоб роботи виставили саме у них. Я й не проти. Продавати картини через посередників завжди складно, бо не бачу реакції людей. Віддаю картини легко, головне щоб вони подобалася людям. Тоді хочеться працювати ще і ще. Ніколи не беру авансу за картини, якщо вона ще не написана. Тоді це вже рутинна робота, а не творчість", - зазначила художиця.

"Порівнюють, бо і я, і вона малюємо дітей. Колись мене навіть назвали клоном Гапчинської. Спочатку образилася, але потім зрозуміла: все одно таких художників небагато. Думаю, порівнювати схожі за тематикою картини - неправильно. Це все одно що сказати: всі, хто реалістично пишуть море – клони Айвазовського", - переконана художниця.

"У галереях часто вимагають щось незрозуміле і абстрактне. А мої картини не підпадають ні під класику, ні під сучасне. Це й добре, бо я створюю щось своє", - додала вона.

Виставка картин Катерини Дуднік триватиме у клубі "Белгравія" по вул. Прорізній 18/1г до 28 лютого.

Катерина Дуднік – член Спілки художників України. Народилася у місті Ізмаїл, захоплюється мистецтвом з раннього дитинства. Закінчила Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури. Мала численні виставки в Ізмаїлі, Києві, Одесі. У 2009 році за сприяння посольства показувала свої картини в Грузії. Навесні планує провести виставку у Москві.

Зараз ви читаєте новину «Картини Катерини Дуднік занурюють у світ мрій і безтурботного дитинства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі