Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2021 18:26

Картину Бенксі купили та спалили

Компанія Injective Protocol придбала за $95 тис. трафарет Morons (White) художника Бенксі. Потім спалила картину в районі Бруклін, Нью-Йорк, під час прямого ефіру в Twitter. Картину не знищили, а зробили віртуальний актив. Має назву невзаємозамінний токен - NFT.

Токен виставлять на аукціон. Покупець отримає унікальний цифровий код, що ідентифікує роботу, і сертифікат справжності. Гроші підуть на благодійність.

На картині Бенксі висміює колекціонерів мистецтва. На чорно-білому трафареті на аукціоні продають картину з написом "Я не можу повірити, що ви, дурні, насправді купуєте це лайно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Візажистка написала картину косметикою за 50 год.

Бенксі не брав участі в акції зі знищенням картини, але організатори заходу стверджують, що він знав.

Автор: Banksy Prints
  Компанія Injective Protocol придбала за  тис. трафарет "Morons (White)" художника Бенксі. Потім спалила картину в районі Бруклін, Нью-Йорк, під час прямого ефіру в Twitter. Картину не знищили, а зробили віртуальний актив. Має назву невзаємозамінний токен (NFT).
Компанія Injective Protocol придбала за тис. трафарет "Morons (White)" художника Бенксі. Потім спалила картину в районі Бруклін, Нью-Йорк, під час прямого ефіру в Twitter. Картину не знищили, а зробили віртуальний актив. Має назву невзаємозамінний токен (NFT).

"Цифрове мистецтво тільки нещодавно набрало популярність. У нашому перфоменсі матеріальну річ перетворили в унікальний цифровий актив. Це і є прояв самого мистецтва. Ми спеціально вибрали твір Бенксі, оскільки раніше він знищив один зі своїх творів на аукціоні", – каже Мірза Уддін, виконавчий директор компанії, яка купила картину.

У жовтні 2018 року Бенксі знищив свою картину "Дівчинка з повітряною кулею" одразу після покупки. Встановив подрібнювач паперу в раму. Робота самознищилася одразу після того, як її продали на аукціоні за $1,4 млн. Після цього виросла в ціні.

Співачка Ґраймс заробила близько $6 млн за 20 хв. Продала колекцію творів цифрового мистецтва, які являють собою NFT-токени. На багатьох картинках повторюється зображення немовля з янгольськими крилами. Прихильники вважають, що так зобразила свого сина від Ілона Маска, якого народила торік.

Зараз ви читаєте новину «Картину Бенксі купили та спалили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі