Ексклюзиви
вівторок, 03 травня 2022 22:09

Картини з "Футуромарення" перемістились на капелюхи: у Мистецькому арсеналі презентували колекцію одягу з творами художників-авангардистів
5

Мистецький арсенал презентував одяг із принтами з картин своєї колекції
Фото: artarsenal.in.ua
Мистецький арсенал презентував одяг із принтами з картин своєї колекції
Мистецький арсенал презентував одяг із принтами з картин своєї колекції
Мистецький арсенал презентував одяг із принтами з картин своєї колекції
Мистецький арсенал презентував одяг із принтами з картин своєї колекції

Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький арсенал" зробив спільний проєкт з українським брендом спортивного одягу. Твори художників-авангардистів використали як принти для колекції капелюхів, сумок та інших аксесуарів. Частину коштів від продажу спрямують на потреби ЗСУ.

Про це повідомили на сайті Мистецького арсеналу.

В мистецькому комплексі повідомили. що співпраця з брендом одягу розпочалась ще восени 2021 року. Проєкт виник з прагнення популяризувати мистецтво українських авангардних художників, твори яких зберігаються в колекції "Мистецького арсеналу". Використали роботи, які були представлені в "Арсеналі" на виставці "Футуромарення". Тривала в залах Старого Арсеналу з 15 жовтня 2021 року до 30 січня 2022 року.

Фотозйомка колекції з принтами робіт авангардистів відбулися 21 лютого, але через повномасштабне вторгнення Росії в Україну презентацію колекції було відтерміновано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назву проєкту "НемаНічогоСвого" вигадали після коментаря, що українці не мають власних художників

З поновленням співпраці музейники мають вже нову мету. Це популяризація українського мистецтва ХХ століття у світі, активізація української економіки та підтримка Збройних сил України.

"Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну минуло два місяці. Ми віримо, що з кожним днем, яким би складним він нам не здавався, ми наближаємось до перемоги. Наша сила — в умінні самоорганізуватись, пошуку найрізноманітніших варіантів вирішення нагальних проблем. З самого початку війни багато організацій перепланувало свою діяльність на підтримку Збройних сил України, допомозі тимчасовим переселенцям та іншим волонтерським ініціативам. Разом з тим, попереду у нас — багато роботи з відновлення країни. Ми ще довго не зможемо оговтатись від наших втрат, але маємо знаходити в собі сили рухатись далі, активізувати економіку та, відповідно, відновлювати різні сфери діяльності в регіонах, де не ведуться активні бойові дії", — зазначає Юлія Коломак, керівниця відділу розвитку партнерств та послуг для відвідувачів, головна координаторка проєкту колаборації від команди Мистецького арсеналу.

Зараз у колекції є капелюхи, сумки, снуди. На них зображення з творами авангардних художників Василя Єрмилова, Олександра Богомазова та Анатоля Петрицького з колекції Мистецького арсеналу. 20% з продажів буде перераховуватися на допомогу українській армії.

Мистецький арсенал є флагманською українською інституцією культури, яка у своїй діяльності інтегрує різні види мистецтва — від сучасного мистецтва, нової музики й театру до літератури та музейної справи. До колекції Мистецького арсеналу входять понад 4 тисячі артефактів та творів, зокрема і збірка творів митців ХХ століття Ігоря Диченка. В Арсеналі - 509 творів з колекції Диченка.

Зараз ви читаєте новину «Картини з "Футуромарення" перемістились на капелюхи: у Мистецькому арсеналі презентували колекцію одягу з творами художників-авангардистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі