субота, 12 травня 2018 17:10

"Як передовик-свинопас" - музикант розкритикував звання заслужених і народних артистів

"Як передовик-свинопас" - музикант розкритикував звання заслужених і народних артистів
Роман Чайка вважає, що звання заслужених і народних артистів треба скасувати. Фото: Еспресо.TV

Український музикант та журналіст Роман Чайка вважає, що звання заслужених та народних артистів України - це пережиток СРСР, від якого необхідно позбутися. Про це він розповів у коментарі для gazeta.ua.

"Не існує такого поняття, як народний артист Великої Британії Девід Бові або заслужений артист Австралії Нік Кейв. Це совкова маячня — як почесна доярка чи передовик-свинопас. За ці звання радянські співаки вибивали собі квартири, пільги. Їх запрошували виступити на "день красной армии", "восьмое марта", "первое мая". Весь цей калейдоскоп радянських свят конвертувався у зарплату. Тому вони дерли зуби і втрачали будь-які залишки совісті, щоб отримати ці звання. Культивувати це в Україні протягом 27 років незалежності — одна з найбільших дурниць", - каже Чайка.

Переглянути надані державні нагороди для артистів запропонувала співачка Анастасія Приходько. Вона обурилася, що заслужений артист України Віталій Козловський виступив у Москві на концерті до Дня Перемоги.

"Це був особистий вибір Козловського, - каже Роман Чайка. - 9 травня — це путінсько-сталінська технологія, яка не має нічого спільного з пам'яттю про Другу світову війну. Російське трактування цього свята опирається на "духовные скрепы", що підтримують війну на Донбасі. Коли Козловський говорить, що хоче донести до Росії українську ідею, то перетворюється на брехуна. Стоїть у одному ряду з такими персонажами, як пропагандисти Олесь Бузина чи Анатолій Шарій. Козловський - львів'янин. Цей випадок підтверджує, що в Україні немає регіонів, які є патріотичними чи антиукраїнськими центрами. Скрізь є як нормальні громадяни, так і відверте бидло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обурення перетворив на долари" - продюсер прокоментував скандал довкола Козловського

9 травня Віталій Козловський виступив у Москві на концерті до Дня Перемоги. На офіційному сайті інформації про гастролі у Росії не вказав. Про виступ стало відомо з фотографій та відео, які почали викладати користувачі мережі. 11 травня співак підтвердив інформацію і заявив, що не боїться цькування. Нагадав, що за останні 4 роки жодного разу не виступав в Росії і вважав це недопустимим "зі зрозумілих на те причин". Однак цього разу вирішив виступити, щоб "вшанувати ветеранів".

Зараз ви читаєте новину «"Як передовик-свинопас" - музикант розкритикував звання заслужених і народних артистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі