понеділок, 16 липня 2012 16:14

Видавці пропонують "закидати" Януковича листами

Видавці пропонують "закидати" Януковича листами
Українська книга знаходиться у небезпеці, переконаний Афонін. Фото: fingus.ru

Розпочати протестну інтернет-акцію проти позбавлення книговидання пільг під умовною назвою "Жодного дня без листа Президенту України і Прем'єр-міністру України" запропонував президент аосціації українських видавців Олександр Афонін на своїй сторінці на Фейсбуку.

Суть акції полягає у наступному. Щоденно кожен учасник акції, залучаючи до цього своїх друзів, які поділяють його точку зору, направляє на електронні адреси Адміністрації Президента, Кабінету міністрів, Міністерства фінансів і ДПС, а також на особисту сторінку М. Азарова на ФБ лист приблизно такого змісту:

"Я, ____________________, представник народу України, якому, згідно її Конституції, належить влада в державі, вимагаю від органів виконавчої влади :

- визнання національної книги стратегічним продуктом для держави;

- негайної розробки , затвердження Кабінетом міністрів і введення в дію Державної комплексної програми розвитку національної книговидавничої справи та популяризації у суспільстві книги і читання, як основних впливових чинників розвитку і вдосконалення особистісних якостей громадян України;

- зняття з розгляду питання внесення змін до Податкового кодексу в частині, що стосується відміни податкових пільг для української книги і друкованих ЗМІ.;

- забезпечити вільний, безкоштовний доступ українців, незалежно від їхнього майнового стану, до царини сучасних знань з усіх сфер життєдіяльності людини за рахунок встановлення в Державному та місцевих бюджетах фіксованого щорічного відсотка видатків на закупілю книжкових і передплату періодичних видань в обсягах, які потребує єфективний розвиток людини і держави".

Олександр Афонін пояснив, чому в нього виникла ідея Інтернет-акції:

"Значна частина тих, хто спілкується в мережі і хто виходив на зв'язок зі мною електронною поштою чи телефоном, сприймають питання пільг, як суто галузеву проблему. Однак це не так. Проблеми, від яких майже усі роки існування суверенної України потерпає національна книга, – це проблеми кожного з нас, я маю на увазі тих, хто вважає себе українцем".

Зараз ви читаєте новину «Видавці пропонують "закидати" Януковича листами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі