вівторок, 31 серпня 2010 14:12

Ізабелла Росселліні очолить журі Берлінале

Ізабелла Росселліні очолить журі Берлінале

Журі Берлінського фестивалю очолить актриса і режисер Ізабелла Росселліні, повідомляє в понеділок офіційний сайт Берлінале.

"Ізабелла Росселліні - багатогранна талановита художниця, котра володіє величезним досвідом роботи в європейському, американському і міжнародному кіно", - наводяться на сайті слова директора фестивалю Дітера Коссліка.

Берлінський кінофестиваль пройде з 10 по 20 лютого 2011 року.

Ізабелла Росселліні, дочка шведської актриси Інгрід Бергман та італійського режисера Роберто Росселліні, народилася в 1952 році. Її кар"єра почалася з моди і журналістики, вона 14 років була обличчям Lancome. Її дебютом в кіно стала картина Вінсенте Мінеллі "Це питання часу" (A Matter of Time, 1976), потім Росселліні знімалася у Паоло і Вітторіо Тавіані, Нормана Мейлера, Роберта Земекіса, Абеля Феррари, Пітера Грінуея, а зіркою вона стала після "Блакитного оксамиту" Девіда Лінча (1986). Її останній фільм - "Самотність простих чисел" (La solitudine dei numeri primi) Саверіо Костанцо - бере участь в конкурсі Венеціанського кінофестивалю.

До Берліну Росселліні привозила своє "Зелене порно" (Green Porno) - серію короткометражок про статевий акт у комах, де вона була одночасно режисером, продюсером і виконавцем всіх головних ролей.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Ізабелла Росселліні очолить журі Берлінале». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі