Ексклюзиви
понеділок, 21 листопада 2011 21:47

Ірен Роздобудько пише роман про порядного спецназівця

Ірен Роздобудько пише роман про порядного спецназівця

Письменниця Ірен Роздобудько працює над романом про українського спецназівця.

"Роман називається "Той, хто не стріляв". Це буде психологічна драма молодого 30-річного чоловіка, який працює в органах охорони — спецназі. У "Беркуті", наприклад. Мусить охороняти парламент від чорнобильців, а його мама сама чорнобилька. Пишу про складні стосунки людини, яка служить владі з людьми по той бік паркану. Дуже неоднозначні вони. Багато хто йде в академію міліції з бідності, бо там забезпечують одягом і харчуванням. Дехто свідомо йде, але не розуміє, що там насправді коїться, а кого батьки змусили.

Хочу розкрити психологію хорошої порядної людини, яка опинилася по протилежний від людей бік паркану. На Помаранчевій революції у хлопців сльози текли. Вони не всі погані, обставини так склалися. Цікаво довести його до катарсису, щоб усвідомив, що не може стріляти в свій народ. Прототипів головного героя багато. Когось конкретно назвати не можу. Книжку планую закінчити за півроку-рік", - розказала письменниця.

2012-го вийде її нова книга "Якби".

"У ній є все: і голодомор, і фентезі, і політика, і психологія стосунків, 80-ті роки. За жанром це психологічна проза з елементами фентезі. 3 2012 року жінка потрапляє у 80-ті й починає саму себе виховувати. Розслідує трагедію своєї родини, свого дитинства. Поспілкувавшись сама з собою, розуміє, чому вона має такий характер і життя у 2012-му", - зазначила Роздобудько.

Зараз ви читаєте новину «Ірен Роздобудько пише роман про порядного спецназівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі