четвер, 18 квітня 2013 11:19

Художниця Ірина Тернівська збільшує комах на картинах у сотні разів
23

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

Московська художниця Ірина Тернівська каже, що "працює рентгеном". Її графічні роботи - переважно зображення комах і квітів - дуже скурпульозні. Кожну дрібну деталь тільця комахи художниця малює іншим відтінком кольору. Помилуватися на її роботи можна у київському Будинку Художника до 28 квітня.

35-річна художниця найдужче любить метеликів: "Метелики - символ жіночності і краси. А з іншого боку - цікаво ніби під мікроскопом роздивитися будову і структуру".

На полотні під назвою "Проникливість" бачимо зблизька два комашиних ока і втуплений погляд, що вивчає.

Свій стиль художниця називає "графічний живопис": використовує мальовничий прийом у поєднанні з копітко-проробленими дрібними деталями, що створюють ефект фактурної поверхні.

Ірина Тернівська народилася в родині військового у Монголії. Потім переїхала до Риги, певний час жила у Польщі, Херсоні, тепер у Москві. Каже. Що часті зміни місць залишили у пам'яті чимало калейдоскопічних кадрів. Причому їх дівчина бачить, наче під збільшеним склом.

"Змалку пам'ятаю зграйки сонечок і поля жовтих лілій, янтарне мамине намисто, яке весь час хотіла приміряти". Критики називають роботи Ірини "колажами відчуттів". Зараз художниця працює над серією робіт "Знаки": створює піктограми, якими осмислює свої філософські пошуки.

Зараз ви читаєте новину «Художниця Ірина Тернівська збільшує комах на картинах у сотні разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі