Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2019 12:34

Христина Соловій написала саундтрек до фільму "Крути"

Христина Соловій написала саундтрек до фільму "Крути"

Сьогодні на офіційному Youtube-каналі Христини Соловій відбулася прем'єра кліпу на пісню "Стежечка". Лірична композиція на слова Івана Франка є саундтреком до історичного фільму "Крути 1918", який 7 лютого виходить в широкий прокат в Україні.

"Пригадую, як колись захоплювалась саундтреком Святослава Вакарчука до к/ф "Украдене щастя", за мотивами драми Івана Франка. Тоді в мені й зародилась мрія написати свій саундтрек", – говорить співачка.

Символічно, що прем'єра кліпу відбулася в День 100-ліття соборності України.

"Пісню "Стежечка" я написала на текст улюбленого Івана Франка – видатного поборника української соборності, – додає Христина Соловій. – Пісня написана більше п'яти років тому, а текст – у минулому столітті. Це трепетно і хвилююче, що у День соборності України вони зійшлись в одному часопросторі і стали супроводом фільму "Крути 1918".

Фільм "Крути 1918" – історичний екшн, присвячений бою на станції Крути взимку 1918 року. Тоді чотири сотні юнаків стали проти 4-тисячного добре озброєного війська більшовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий мурал присвятили виходу історичного українського фільму

"Коли ми думали над музичною концепцією стрічки, зрозуміли, що в чоловічій історії нам вкрай необхідний жіночий голос, який би посилив драматургію, – розказує продюсер фільму "Крути 1918" Андрій Корнієнко. – І перша, хто спав на думку – це Христина Соловій, душа сучасної української пісні. Ми, творці фільму, радіємо, що в нас вийшла така плідна співпраця".

Окрім пісні "Стежечка", до фільму "Крути 1918" також увійшла відома композиція гурту "Океан Ельзи", у виконанні Христини Соловій.

Історичний екшн "Крути 1918" знятий за реальною історією бою на залізничній станції Крути взимку 1918-го року. На тлі доленосних подій в країні двоє братів Андрій і Олекса Савицькі закохуються у прекрасну Софію. Більшовики підступають до Києва, місто наповнене "червоними" агентами. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами і студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких Андрій і Олекса, стають проти 4-тисячного добре озброєного війська.

Режисер: Олексій Шапарєв

У ролях: Євген Ламах, Надія Коверська, Андрій Федінчик, Олексій Тритенко, Віталій Салій, Олександр Піскунов, Максим Донець, Дмитро Ступка, Остап Ступка, Наталя Васько, Богдан Юсипчук.

Зараз ви читаєте новину «Христина Соловій написала саундтрек до фільму "Крути"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі