четвер, 18 березня 2021 20:00

Хотіла спокусити викладача заради помсти

Хотіла спокусити викладача заради помсти
Японські акторки Фусако Урабе та Аоба Каваі у фільмі "Колесо фортуни і фантазії" грають жінок, які випадково зустрілися на ескалаторі та помилково вважають одна одну колишніми однокласницями. Стрічку показали на 71-му Берлінале. Фото: twitter.com

Там, де зазвичай діалоги закінчуються, у цьому фільмі вони лише починаються.

Такий висновок журі 71-го Берлінського міжнародного кінофестивалю щодо драми "Колесо фортуни і фантазії" японського режисера Рюсуке Хамагуті. Отримала гран-прі. Складається з трьох історій про стосунки.

Про стрічку Gazeta.ua розповів кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський.

"Дві жінки випадково зустрічаються на ескалаторі, - каже Підгора-Гвяздовський. - Таке враження, ніби колишні однокласниці нарешті побачилися через років 20. Починають щось пригадувати. Розказують, що сталося за цей час. Одна запрошує до себе додому. Потім запитує: "Слухай, а ти пам'ятаєш, як мене звати?" Чує у відповідь: "Пробач, але забула".

З'ясовується, що обидві обізналися. Вони незнайомі. Перша засмучена. Говорить другій, що впізнала у ній свою коханку, яка після школи вийшла заміж і розбила їй серце. Це перший драматургічний перевертень. Але історія продовжується далі. Жінка, яку переплутали, каже: "Так давай стану для тебе нею. Насправді ми зустрілися невипадково".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчительку звільнили через інтимне відео

Такий сюжет однієї з частин фільму. В іншій дівчина заводить роман із колишнім хлопцем своєї найкращої подруги. У ще одній коханка студента намагається спокусити його колишнього викладача і записати на нього компромат, аби помститися за зрив кар'єрних надій.

"Колесо фортуни і фантазії" багатослівне, але тут головне - як концептуально міняються ситуації від початкової до фінальної. Це інтригує. Якщо вступ може бути сумним і нудним, то у середині розділ перетворюється ледь не на детектив, а закінчується відкритим фіналом із бажанням бачити продовження.

Екстраординарний сценарій - визначальна риса стрічки. Усі частини однаково сильні. Поєднані не тільки підходом до драматургії, а й темою стосунків - старих, нових, можливих".

Повну версію матеріалу читайте в журналі "Країна" від 18 березня.

71-й Берлінале проходив у форматі онлайн для представників індустрії та преси. Тривав 1–5 березня. Відкриті покази для глядачів планують провести у червні – як у звичайних кінотеатрах, так і просто неба.

На фестивалі показали 139 фільмів із 59 країн. Серед них - українська драма про київських школярів "Стоп-Земля" режисерки Катерини Горностай.

16-річна Маша навчається в столичній школі в 11-му класі. Готується до екзаменів. Почувається відсторонено в колективі. Впевнена в собі тільки поряд із друзями. Закохується в однокласника Сашу. Має наважитися проявити свою симпатію, аби знати, чи є взаємність, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «Хотіла спокусити викладача заради помсти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі