понеділок, 15 грудня 2014 14:35

Київське хореографічне училище відмовилося від грошей балерини, яка підтримує Путіна

Київське хореографічне училище відмовилося від грошей балерини, яка підтримує Путіна

Київське державне хореографічне училище не прийняло гроші, зібрані спеціально для його реставрації Большим театром в Москві. Про своє рішення керівництво навчального закладу повідомило у відкритому листі, опублікованому на сайті закладу та Мінкульту України.

На початку грудня з ініціативи народної артистки Росії Світлани Захарової на сцені "Большого театра" пройшов вечір "Балет без кордонів". Зібрані кошти збиралися направити на ремонт Київського училища, вихованкою якого є Захарова.

Керівництво Київського хореографічного училища відмовилося від грошей, які зібрали артисти "Большого театра" на ремонт навчального закладу.

"Сума коштів, які зібрані у результаті згаданого концерту, не йде у порівняння з тисячами людських жертв, сотнями тисяч квадратних кілометрів території, десятками мільярдів гривень, іншими непоправними збитками, які несе нині Україна внаслідок "позиции президента Росcийской Федерации по Украине и Крыму". Звичайно, що Київське державне хореографічне училище відмовляється від "допомоги" народної артистки Росії Світлани Захарової", - йдеться у листі училища.

Приводом для відмови від пожертви стала, за словами директора, позиція Захарової. Вона в числі 150 російських діячів культури навесні цього року підписала лист на підтримку російської анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «Київське хореографічне училище відмовилося від грошей балерини, яка підтримує Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі