вівторок, 23 травня 2017 19:02

Гурт "Бумбокс" вирушить у тур з "Голим королем"
10

Прес-конференція гурту "Бумбокс"
Фото: Саша Luft
Прес-конференція гурту "Бумбокс"
Прес-конференція гурту "Бумбокс"
Прес-конференція гурту "Бумбокс"
Прес-конференція гурту "Бумбокс"

Гурт "Бумбокс" презентує новий міні-альбом під назвою "Голий король". Збірка вийде у середині серпня. 7 вересня розпочнеться однойменний тур містами України на підтримку платівки.

"Максі-сингл "Люди" і міні-альбом "Голий король" - розбита на дві частини велика платівка "Бумбоксу". Промо, кліпи потребують багато часу. Якби був великий реліз, то 30 тисяч людей не відвідали концерти туру "Люди". Тому що ми чекали б доопрацювання пісень з нового альбому і 2 роки гурт би гастролював з улюбленим, але не новим матеріалом. Хотілося рок-н-ролу. Платівка "Люди" була концептуально завершена і це говорить про те, що пісні можуть жити окремо. Припускаємо, що об'єднаємо ці дві платівки", - розповідає Gazeta.ua соліст гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк.

До міні-альбому увійдуть 6 пісень, серед яких: "Колишня", "Голий король", "Болельщик", "Сталеві квіти" та акустична версія пісні "Люди" як бонус-трек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бумбокс" представив відвертий кліп про жіночу красу у світі пластики

За словами Андрія Хливнюка, єдине, що об'єднує пісні нового міні-альбому, що над ними працювала команда "Бумбоксу". До міні-платівки увійшов трек "Вечір у Ріо", пісня записана з гуртом О.Torvald.

"З О.Torvald ми багато років товаришуємо і вболіваємо за цю команду. Я пишаюсь, що нам довелося вивести їх на інший щабель популярності і якості, адже я був співавтором їхньої платівки "Ти є". Одна з пісень залишилась з попереднього релізу і логічно додати її до альбому. Тому що, можливо, О.Torvald за кілька років напише щось таке класне і я поїду виступати у них на розігріві", - коментує Андрій Хливнюк.

Над обкладинкою альбому працював київський художник Олексій Кондаков. Його цифровий фотоколаж із серїі "Повсякденне життя богів", а саме полотно Цезаря ван Евердінгена "Німфи, які подають юному Бахусу вино, фрукти і квіти" обрали ілюстрацією платівки. Роботи Кондакова опублікували у провідних європейських та американських виданнях, таких як The Independent, The Huffington Post, Hypebeast, Colossal, Mashable. Музиканти "Бумбоксу" не пов'язують себе з пафосом і не претендують на роль богів, але в захваті від робіт художника.

Метафорична назва альбому не стосується знаменитої казки Ганса Крістіана Андерсена.

  Цифровий фотоколаж Кондакова із серїі "Повсякденне життя богів"
Цифровий фотоколаж Кондакова із серїі "Повсякденне життя богів"

"Має бути щось спільне між музичним матеріалом і обкладинкою. Це той варіант, який ілюструє бенкет під час чуми. Художник, який в цьому напрямку працює, і ми з музичним матеріалом подібні. Ми живомо у час, коли відбуваються зміни, соціальні негаразди - ми голі королі, тому що думками високо, а ногами в багнюці. Це те саме і у рок-музиці. Ця робота, як і платівка "Люди", про розуміння дітьми речей, які не розуміють дорослі, про те, що ми не вміємо подивитися на себе з боку", - ділиться Андрій Хливнюк.

Попередній тур "Бумбоксу" на підтримку максі-синглу "Люди" охопив не тільки Україну, а й Європу та Америку. Тур "Голий король" пройде в 21 місті і завершиться великим концертом у київському Палаці спорту.

Всі пісні для альбому записали у Києві на студії "Бобіна" саундпродюсер Дмитро "Боб" Хомулко. Акустичну версію записали у Василькові, на студії "На Хаті Рекордз", звукорежисер Алекс Крамер. Реліз буде доступний на компакт-дисках, касетах та у цифоровому форматі.

Зараз ви читаєте новину «Гурт "Бумбокс" вирушить у тур з "Голим королем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі