понеділок, 22 січня 2007 10:57

Грузинський драматург напише п"єсу про Степана Бандеру

 

Грузинський драматург і режисер Рагулі Власідзе приступив до роботи над написанням п"єси про лідера Організації Українських Націоналістів Степана Бандеру.

Про це Власідзе повідомив на минулих вихідних, презентуючи свою книгу "Провінційне пекло в історико-меморіальному комплексі Степана Бандери в селі Старий Угринів Калушського району Івано-Франківської області.

Книгу видало Івано-Франківське видавництво Лілея НВ, а переклала її українською мовою кандидат філологічних наук Оксана Когут.

Свою п"єсу про Бандеру Власідзе має намір приурочити до 100-річчя з дня народження Бандери, яке відзначатиметься 1 січня 2009 року. Прибувши на батьківщину Бандери, грузинський драматург почав збирати матеріал. Він, зокрема, поспілкувався із земляками провідника ОУН.

Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калушського повіту в сім"ї священика, і був убитий агентом КДБ Богданом Сташинським в Мюнхені (Німеччина) 15 жовтня 1959 року.


За матеріалами": УНІАН, Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Грузинський драматург напише п"єсу про Степана Бандеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі