середа, 21 червня 2017 21:45

"Гроші легше знайти, ніж режисера" - Василь Шкляр про новий фільм

"Гроші легше знайти, ніж режисера" - Василь Шкляр про новий фільм
Фото: Інтерв'ю з України

Письменник Василь Шкляр розповів про свій новий роман та роботу над фільмом.

"Зараз завершую роман, який вийде на початку серпня "Троща". Троща – це цікаве, маловідоме слово. Воно означає очерет в деяких західних областях. Та драма, яка буде описана в моєму романі, відбулася в очеретах. Там сиділи хлопці, як у криївці, тільки в очеретах. Там їм було дуже зручно, там була вода. Є де скупатися, є де напитися, є де щось зварити. Там і розігралася ця драма. Коли поставив останню крапку в романі, аж здригнувся. Написав галицьким діалектом. Бандерівська тема ще має своїх учасників і очевидців. Спілкувався зі зв'язковою УПА Ганною Зеленою та командиром сотні Мирославом Симчичем", - каже Василь Шкляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донбас не вартий життів найкращих українців" - Василь Шкляр

Письменник відвідав вручення премії "Коронація слова", де отримав відзнаку за кіносценарій "Характерник".

"Щоб зняти шедевр на таку тему треба мати кіноіндустрію У нас її немає. Ми тільки починаємо знімати українське кіно. Колись казав що проблема в грошах. Сьогодні вважаю, що гроші легше знайти, ніж режисера", - каже Шкляр.

За сценарієм "Характерник" буде відзнято фільм. За словами письменника це має бути "якщо хочете – якісний сучасний історичний бойовик про козацький "спецназ" часів кошового Івана Сірка.

Роман українського письменника Василя Шкляра "Чорний ворон" перетворять на телефільм з 4 серій. Екранізацію роману зробить телеканал "1+1".

Зараз ви читаєте новину «"Гроші легше знайти, ніж режисера" - Василь Шкляр про новий фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі