пʼятниця, 06 квітня 2012 12:43

Григір Тютюнник приніс показати новонародженого сина опівночі - Дімаров

Григір Тютюнник приніс показати новонародженого сина опівночі - Дімаров
Фото з сайту golos.com.ua

Письменник Анатолій Дімаров називає Григора Тютюнника своїм сином.

Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліна Костенко в 20 років була екстравагантною й курила - Дмитро Павличко

"Коли Григір прийшов до мене вперше, приніс записку від Григорія Тютюнника: "Як я помру, звертайся до Толі Дімарова. Він буде тобі батьком". Після того Григір часто до нас приходив. Він був геніальним артистом. Перевтілювався у своїх персонажів і розмовляв так, як вони. Щоразу до нас приходив інший Григір. Натура в нього була важка. Тій Люді, його жінці, доставалося. Я йому часто казав: "Григір, ви невчасно народилися. Якби з'явилися на світ під час революції, ви б батьком Махном були". Мова в нього була неймовірна. Він не писав словами, а малював", - розповів письменник.

"Григір дуже любив мою маму. Називав її лише "матуся". Одного разу прийшов такий зажурений і жаліється: "Матусю, оце мене жінка постійно гризе, що я мало заробляю. А вона хоче собі нове пальто справити". Мама відповідала: "Ну, синочку, не дивуйся. Ось я стара, а мені так приємно, коли мені щось новеньке куплять". Через кілька місяців прийшов сам у новому кожусі. Казав: "Ви гляньте, який мені кожух подарували". Як дитина радів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День народження Ліни Костенко відзначили флеш-мобами

Григір любив випити. Бувало приходив до нас, біг на кухню і казав: "Матусю, а у вас нема трохи того?"

Також Анатолій Дімаров розповів, як Григір Тютюнник майже опівночі приніс показати їм свого сина.

"Якось вже полягали спати, хтось дзвонить у двері. Відчинили, а там Григір стоїть. Тримає у руках згорток. Каже: "Зайчика свого приніс вам показати". Тримав у руках свого новонародженого сина".

Зараз ви читаєте новину «Григір Тютюнник приніс показати новонародженого сина опівночі - Дімаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі