середа, 26 жовтня 2011 13:48

Григір Тютюнник у студентські роки хотів писати російською

Григір Тютюнник у студентські роки хотів писати російською

На початку грудня у столичному видавництві "Ярославів Вал" вийде книжка "Бути письменником". Її присвятили 80-річчю від дня народження письменника Григора Тютюнника.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів директор видавництва Михайло Слабошпицький.

"5 грудня Григору Тютюннику виповнилося б 80 років. До цієї дати ми вирішили видати книгу, в якій зібрали його щоденникові записи та листи", - сказав він.

"Коли Григір Тютюнник був студентом, то хотів писати російською мовою і мріяв стати класиком російської літератури. Згодом він змінив свої думки. Читачі цієї книги побачать ці еволюції через щоденникові записи письменника. Щоденники молодого Тютюнника — це інтимні речі. В них він дає оцінку навколишньому світу і подіям. В нього є свій погляд на світ та літературу. Тютюнник завжди був різким в оцінках та характеристиках, тому читання книги стане захопливим заняттям", - додав Михайло Слабошпицький.

У книзі вміщено близько 40 фотографій Григора Тютюнника. Упорядником видання виступив луганський літературознавець Олексій Нежевий.

"Книжка вийшла дивовижно літературоцентричною. Вона матиме 300 сторінок. Перший тираж становитиме 3 тисячі примірників. Як розійдуться, будемо друкувати додатковий", - розказав Слабошпицький.

"Ми захоплюємося щоденниками Жуля Ренуара, Едмона і Жуля Гонкурів. Книга "Бути письменником" їм нічим не поступається. Всі, хто її прочитає, по-іншому почнуть дивитися на Григора Тютюнника", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Григір Тютюнник у студентські роки хотів писати російською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі