Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2012 10:42

Гран-прі "Кінотавра" отримав фільм про невиліковно хвору жінку

Гран-прі "Кінотавра" отримав фільм про невиліковно хвору жінку
Марія Шалаєва, Павло Румінов на зйомках фільму "Я буду поряд". Фото: facebook.com

На церемонії закриття в Сочі XXIII російського кінофестивалю "Кінотавр" вчора вручені нагороди переможцям основної конкурсної програми. Гран-прі чергового кіноогляду авторського кіно отримав фільм Павла Румінова "Я буду поряд". Кращою картиною короткометражного конкурсу стала фантасмагорія Михайла Местецький "Ноги - атавізм". Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

Володар головного призу "Кінотавра" цього року розповів, що його історія про невиліковно хвору жінку, яка шукає своїй дитині нових батьків, обов'язково знайде свого глядача. "Є дві потужні реакції - сміх і сльози, які завжди дають режисерові відчуття, що він зайнятий своєю справою. На показі я бачив сльози, і мені здається, що немає людини, яка б не зрозуміла про що цей фільм", - вважає Румінов.

На закритті фестивалю були оголошені володарі спеціальних призів. Приз за кращу режисуру вручений Василю Сигареву. Приз за дебют журі основного конкурсу присудило фільму "Дочка" Олександра Касаткіна і Наталії Назарової.

Призи за кращу чоловічу і жіночу ролі отримали виконавець головної ролі в картині Олексія Мізгірєва "Конвой" Азамат Нігманов і актриса Анна Михалкова, яка виконала одну з головних героїнь у фільмі Авдотьї Смирнової "Кококо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каннський фестиваль - це шампанське, Венеційський - витриманий віскі, "Молодість" - українська горілка

Приз за кращу операторську роботу присуджено оператору картини "Жити" Алішео Хамідходжаєв. Призу Мікаела Тарівердієва за кращу музику до фільму удостоєний автор музичного супроводу до фільму "Конвой" Олександр Маноцков.

Фільм Михайла Сегала "Оповідання" удостоєний окремої нагороди гільдії кінознавців і кінокритиків. Творцеві цієї картини, який поєднав режисерську роботу з працею сценариста, вручений спеціальний приз імені Григорія Горіна за кращий сценарій.

Диплом від кінознавців і кінокритиків також присуджений картині Василя Сигарева "Жити". Спеціальний диплом журі основного конкурсу з формулюванням "за нестерпну легкість буття" отримала оператор фільму "Я тобі не люблю" Вікторія Шевцова.

Як повідомили, підбиваючи підсумки фестивалю, його організатори, заходи в рамках кінофоруму відвідало більше 5 тис людей. "Приємно, що ця кількість зберігається з року в рік. Події фестивалю висвітлювали представники 150 засобів масової інформації з Росії, СНД і зарубіжних країн", - зазначила директор "Кінотавра" Олена Лапіна.

Зараз ви читаєте новину «Гран-прі "Кінотавра" отримав фільм про невиліковно хвору жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі