четвер, 08 березня 2018 21:45

"Годують недоїдками і не дають спати": покажуть фільм про життя хатньої робітниці

"Годують недоїдками і не дають спати": покажуть фільм про життя хатньої робітниці
Хатню робітницю тримали в полоні протягом 10 років. Фото: docudays.ua

Документальна стрічка угорського режисера Бернадетт Тузи-Ріттер "Жінка в полоні" відкриє кінофестиваль Docudays UA. Про це повідомляють організатори заходу.

Фільм "Жінка в полоні" розповідає історію угорки 52-річної Маріш, яка служить в одній родині протягом 10 років. На день працює по 20 год., не отримуючи оплати.

"У неї відібрали документи, їй не можна виходити з дому без дозволу. З нею поводяться як з твариною: годують недоїдками й не надають ліжка для сну. Маріш проводить дні зі страхом у серці, але мріє повернути воє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона - не одна. Після двох років зйомок вона збирається з духом і розказує про свій план утечі. У фільмі простежений шлях Маріш до свободи", - розповідають організатори.

Цьогоріч на фестивалі Docudays UA презентують 62 фільми із 36 країн світу. Із них 11 стрічок - українські.

"Темою XV показу обрали "Рівні рівності". Ми говоритимемо про рівність. Це абстрактне поняття чи це одна з тих основних цінностей, на яких тримається наше суспільство", - зазначила PR-директор фестивалю Дар'я Аверченко.

Кінофестиваль Docudays UA пройде з 23 по 30 березня у Києві. Стрічки показуватимуть у кінотеатрах "Жовтень", "Україна" та креативному просторі Izone.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм про Донбас вийшов у прокат в США

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA щорічно проводять з 2003-го. Торік головний приз фестивалю отримав американський режисер Дженні Ґейдж за стрічку "Усі ці нерви".

Зараз ви читаєте новину «"Годують недоїдками і не дають спати": покажуть фільм про життя хатньої робітниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі