пʼятниця, 18 лютого 2011 16:36

Герман і Кулиняка пропустили на виставку без черги (ФОТО)
15

Фото: Фото: Наталя Чубенко/Gazeta.ua

У Мистецькому Арсеналі вп'яте відкрився Великий скульптурний салон. Цього року виставка розгорнулася на 8 тис. квадратних метрів. Свої роботи представили 40 українських скульпторів з Києва, Харкова, Львова, Дніпропетровська і Донецька. Візитівкою цьогорічного салону стала колекція скульптур Едгара Дега.

"Моделей шукаю скрізь. Щодня беру у гарних дівчат телефони", - розповів скульптор Анатолій Ротар. Його скульптури — фігуристі жінки, побудовані з куль і прозорих пластин.

"Довгий час виставляв роботи за кордоном, - поділився скульптор Валерій Чайка. - Через 20 років захотів подивитися чи можна у Києві виставлятися. Нічого тут не змінилося. Стільки нервів та серця витратив, щоб добитися місця біля вікна. Добре, що пані Наталія все-таки прийняла мудре рішення".

Скульптури Валерія Чайки створені зі штучного каменю, що нагадує бурштин. Коли на них потрапляє сонячне проміння, виникає ефект внутрішнього світла.

Директор Мистецького Арсеналу Наталія Заболотна каже, що і закони в нас далекі від європейських.

"У новому податковому кодексі звільнили від ПДВ твори мистецтва, старші 50 років. Сучасне мистецтво досі вважають товаром - при ввезені вимагають сплатити 20% вартості. Ми провели не один круглий стіл на цю тему. Доходить до абсурду: кажуть, що під виглядом сучасного мистецтва будемо ввозити норкові шуби на золотих рамках", - зазначила вона.

Перед залою із скульптурами Едгара Дега гості вишикувалися у довгу чергу. Міністр культури Михайло Кулиняк із Ганною Герман проходять без черги. У залі представлені 74 бронзових скульптури, відтворених із воскових фігур вже після смерті майстра. За життя Дега виставляв лише одну з них - "Юну танцівницю".

Великий Скульптурний Салон триватиме до 13 березня. Виставка працює щоденно із 11 до 20. Квитки коштують від 20 до 40 грн.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Герман і Кулиняка пропустили на виставку без черги (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі