понеділок, 04 вересня 2017 17:16

Гендер, сексуальність і раса: про Бейонсе створили курс в університеті

Гендер, сексуальність і раса: про  Бейонсе створили курс в університеті
Фото - ru.wikipedia.org

Один із найстаріших і найбільш престижний університет Данії створив навчальний курс, присвячений американській співачці Бейонсе. Про це повідомляє thelocal.dk.

Предмет "Бейонсе, гендер і раса" буде частиною розділу "Мистецтво і культура". За словами засновників курсу, підхід до вивчення Бейонсе буде таким же, як до більш класичних предметів: літератури чи опери. "Ми будемо аналізувати пісні та кліпи. Сфокусуємось на гендері, сексуальності і расі. Одна з наших цілей – вивчити явище "чорного фемінізму", який мало відомий в Скандинавії", – пояснив автор курсу, професор Ерік Стейнског.

За його словами, співачка, її поведінка і творчість має велике значення для розуміння світу, в якому ми живемо. "Бейонсе – одна з найзнаменитіших артисток наших днів, тому важлива для аналізу сучасності", –каже Стейнског. Професор зазначив, що сам є шанувальником Бейонсе.
Курс одразу викликав цікавість у студентів. Бажання вивчати новий предмет вже висловили 75 осіб. Через таку популярності керівництву навчального закладу навіть довелося перенести заняття в більш велику аудиторію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співачка Alyosha оголосила конкурс серед шанувальників

Копенгагенський університет заснований у 1479 році. Він вважається найбільшим та найважливішим у Данії. За рейтингом журналу Time він входить до 20 найкращих ВНЗ в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Гендер, сексуальність і раса: про Бейонсе створили курс в університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі