Ексклюзиви
понеділок, 04 листопада 2019 21:45

Ґарет Джонс і Пітер Джексон: нове британське кіно покажуть у Києві

Автор: imdb.com
  Режисер "Володаря перснів" Пітер Джексон відреставрував і перевів у колір понад 100 годин кінохроніки Першої світової війни. Частина матеріалу ввійшла до документального фільму "Вони не постаріють". Стрічку покажуть на фестивалі "Нове британське кіно" в Києві
Режисер "Володаря перснів" Пітер Джексон відреставрував і перевів у колір понад 100 годин кінохроніки Першої світової війни. Частина матеріалу ввійшла до документального фільму "Вони не постаріють". Стрічку покажуть на фестивалі "Нове британське кіно" в Києві

6 фільмів увійшли до програми 19-го фестивалю "Нове британське кіно". Пройде у столичному кінотеатрі "Жовтень" з 28 листопада до 4 грудня.

Фільмом відкриття стане історична драма про Голодомор 1932-1933 років "Ціна правди" спільного виробництва України, Польщі та Великої Британії. Дія відбувається 1933-го. Валлійський журналіст, радник британського прем'єр-міністра Ґарет Джонс приїхав у Радянський Союз. Розслідує злочини сталінського режиму. Першим у західній пресі заявляє про штучний характер голоду в Україні, за сюжетом.

Головну роль зіграв англійський актор Джеймс Нортон. Світова прем'єра відбулася в основному конкурсі 69-го Берлінського кінофестивалю.

Режисерка стрічки полька Аґнєшка Голланд, триразова номінантка на премію "Оскар", стане почесною гостею заходу.

До програми "Нового британського кіно" ввійшла драма "Вас не було на місці" Кена Лоуча. Колишній будівельник, батько двох дітей не може вибратися з боргів. Сім'я живе на зйомних квартирах у місті Ньюкасл-апон-Тайн на північному сході Англії. У місцевої фірми орендує фургон, починає працювати водієм доставки. Але влазить у черговий борг, за сюжетом.

Фільм брав участь в основному конкурсі 72-го Каннського кінофестивалю.

Також покажуть документальну стрічку "Вони не постаріють" новозеландського режисера Пітера Джексона. Торік він відреставрував, колоризував та озвучив кінохроніку Першої світової війни до 100-річчя її завершення. В основу картини лягли кадри з архіву Імперського військового музею в Лондоні та аудіо з архіву телерадіомовної компанії BBC. Творча група дослідила 600 годин інтерв'ю з 200 ветеранами та 100 годин зйомок на чорно-білу плівку.

Інші прем'єри фестивалю: науково-фантастична драма "Малюк Джо", документальний фільм "Дієго Марадона", мелодрама "Тільки ти".

Усі стрічки демонструються мовою оригіналу із субтитрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст викриває правду про сталінські злочини та "радянську утопію" в українському фільмі "Ціна правди"

Фестиваль "Нове британське кіно" організовують Британська рада в Україні та кінокомпанія "Артхаус Трафік". Проводиться з 2001 року. За час існування в межах заходу відбулися українські прем'єри понад 70 фільмів.

Зараз ви читаєте новину «Ґарет Джонс і Пітер Джексон: нове британське кіно покажуть у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі