пʼятниця, 07 червня 2013 10:18

Фонд Мартіна Скорсезе відреставрує один із кращих фільмів Параджанова

Фонд Мартіна Скорсезе відреставрує один із кращих фільмів Параджанова
Кадр з фільму "Колір граната"

"Фонд світового кіно" (World Cinema Foundation), створений Мартіном Скорсезе для збереження і реставрації шедеврів світового кінематографа, відновить фільм Сергія Параджанова "Колір граната". Про це повідомляє АрмІнфо з посиланням на голову Національного кіноцентру Вірменії Геворка Геворкяна.

Геворкян висловив надію на те, що роботи з реставрації фільму розпочнуться найближчим часом, і завершаться до кінця року. При цьому, як було зазначено, всі витрати візьме на себе "Фонд світового кіно". Можливо відновлений "Колір граната" буде представлений на Каннському кінофестивалі в 2014 році.

Поетична кінопритча Сергія Параджанова "Колір граната" про поета Саят-Нова була знята в 1968 році на кіностудії "Арменфільм". Авторська назва фільму "Саят-Нова", проте під тиском цензури Параджанов змушений був повністю перемонтувати фільм, змінивши назву на "Колір граната". Картина складається з декількох мініатюр, що показують духовний світ поета, історію його кохання, ставлення до релігії, світської влади і народу.

Зараз ви читаєте новину «Фонд Мартіна Скорсезе відреставрує один із кращих фільмів Параджанова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі