Ексклюзиви
неділя, 04 грудня 2011 13:07

Фон Трієр проігнорував тріумфальний для себе європейський "Оскар"
17

Дружина Ларса фон Трієра - Бенте Фроге - приймає головний приз
Фото: ФОТО: Reuters
Данський актор Мадс Міккельсен
Вім Вендерс з дружиною
Британський режисер Террі Гільям
Німецький режисер Вім Вендерс

У Берліні увечері в суботу, 3 грудня, відбулася церемонія вручення призів Європейської кіноакадемії (European Film Awards), яка вважається європейським аналогом "Оскара". Як повідомляє The Hollywood Reporter, кращим фільмом 2011 року визнали "Меланхолію" Ларса фон Трієра. Призи у відповідних номінаціях отримали також оператор і художник стрічки.

Приз за кращу режисуру європейські кіноакадеміки присудили данці Сюзан Бір за фільм "Помста".

Кращою актрисою визнали Тільду Свінтон за роль у фільмі "Щось не так з Кевіном", а кращим актором - Колін Ферт, який зіграв у стрічці "Король говорить".

Кращими сценаристами стали Жан-П'єр і Люк Дарденни ("Хлопець з велосипедом").

Приз за кращий документальний фільм отримала "Піна: Танець пристрасті в 3D" Віма Вендерса, а за кращий анімаційний фільм - "Чіко і Рита".

Також цього року була вручена спеціальна нагорода за внесок в розвиток кіно: її отримав французький актор Мішель Пікколі.

Ларс фон Трієр на церемонії не був присутній. Приз за нього приїхала отримувати дружина. Режисер перестав з'являтися на публіці і спілкуватися з журналістами після скандалу, що вибухнув навколо його імені на Каннському кінофестивалі: Трієр сказав в бесіді з журналістами, що симпатизує Гітлеру, після чого був оголошений персоною нон грата.

Зараз ви читаєте новину «Фон Трієр проігнорував тріумфальний для себе європейський "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі