вівторок, 25 січня 2022 14:22

Фіналіста нацвідбору на Євробачення-2022 дискваліфікували. Його замінить ветеран АТО
6

Серед фіналістів національного відбору на Євробачення-2022 відбулася заміна. Одного з учасників дискваліфікували через порушення правил.

Оргкомітет нацвідбору вирішив припинити участь співака Laud. Причиною стало те, що його пісню Head Under Water, з якою він мав боротися за право представляти Україну на пісенному конкурсі, випустили ще 2018 року. Це є порушенням правил. Сингл оприлюднив на своєму YouTube-каналі голландський автор пісні Данієль Ботінг ще три роки тому, за інформацією оргкомітету.

Виконавець не згодний з таким рішенням, про що і заявив в Instagram. Стверджував, що тоді пісню презентували в "сирому" варіанті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шум" від Go_A увійшов до трійки найпопулярніших пісень в історії Євробачення

"З 2018 року пісня пройшла значну переробку, в неї з'явилися нові форми, аранжування. Єдиний офіційний реліз пісні відбувся у грудні 2021 року в моєму другому сольному альбомі Dual", - пояснив Laud.

Місце артиста займе Barleben, справжнє ім'я Олександр Барлебен. Він виступатиме на національному відборі з піснею Hear My Words.

Євробачення-2022 відбудеться в італійському Турині. Півфінали конкурсу заплановані на 10 і 12 травня, фінал - 14 травня
Фото: instagram.com/suspilne.eurovision
Оргкомітет нацвідбору Євробачення дискваліфікував виконавця Laud через порушення правил
Місце Laud займе виконавець Barleben
Місце Laud займе виконавець Barleben
24 січня під час пресконференції назвали імена фіналістів національного відбору на Євробачення-2022

Барлебен родом з міста Новоград-Волинський Житомирської області. Був капітаном СБУ, коли почалася російська агресія проти України. У 2015-2016 роках допомагав журналістам добиратися до позицій українських військових. Професійно займається вокалом три роки. Співає у жанрі соул.

Також 25 січня оголосили, що Україна виступатиме в першій половині першого півфіналу Євробачення-2022.

Автор: instagram.com/suspilne.eurovision
  Україна виступатиме в першій половині першого півфіналу Євробачення-2022
Україна виступатиме в першій половині першого півфіналу Євробачення-2022

24 січня під час пресконференції назвали імена фіналістів національного відбору на Євробачення-2022.

Список виконавців, які боротимуться за можливість представляти Україну на пісенному конкурсі, оголосили в радіохабі Академії суспільного мовлення. Ведучою нацвідбору буде Маша Єфросініна, а з артистами поза сценою спілкуватиметься Тимур Мірошниченко.

Фінал нацвідбору Євробачення-2022 відбудеться 12 лютого у Центрі культури й мистецтв Національного авіаційного університету.

66-й пісенний конкурс відбудеться в Турині в Італії. Півфінали конкурсу заплановані на 10 і 12 травня, фінал - 14 травня.

Зараз ви читаєте новину «Фіналіста нацвідбору на Євробачення-2022 дискваліфікували. Його замінить ветеран АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі