Ексклюзиви
неділя, 09 травня 2021 16:43

Фільми до Дня матері, які ви точно не бачили

Сьогодні у багатьох країнах світу відзначають День матері. Gazeta.ua зібрала нові стрічки останні років, які можна переглянути з мамою.

"Мати апостолів" - реж. Заза Буадзе, Україна, 2020

Липень 2014 року. В Краснодонському районі на Луганщині російські найманці збили український траспортний літак Ан-26. Мати ­командира екіпажу вирушає на Донбас шукати сина чи його тіло, за сюжетом.

У фільмі зіграли Наталія Половинка, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Сергій Дерев'янко.

"Таллі" - реж. Джейсон Райтман, США, 2018

У "Таллі" Шарліз Терон втілила жінку Марло, яка очікує народження третьої незапланованої дитини. Хатні обов'язки її виснажують, чоловік не допомагає. Вирішують найняти нічну няню. Після цього в будинку починають відбуватися дивні речі, за сюжетом.

"Маленькі жінки" - реж. Грета Гервіг, США, 2019

Фільм розповідає про дорослішання чотирьох сестер Марч, які живуть в 1860-х роках у Новій Англії, в часи Громадянської війни в США. Кожна має різні цілі в житті - творчість, заміжжя, кар'єра. Але дівчата люблять один одну та завжди знаходять спосіб повеселитися разом.

Це екранізація роману американки Луїзи Мей Олкотт 1868-го. У головних ролях знялися Сірша Ронан, Емма Вотсон, Флоренс П'ю, Елайза Сканлен, Тімоті Шаламе, Лора Дерн і Меріл Стріп.

Має шість номінацій на "Оскар", статуетку отримали за дизайн костюмів.

Автор: Планета Кіно
  Фільм розповідає про дорослішання чотирьох сестер Марч, які живуть в 1860-х роках у Новій Англії.
Фільм розповідає про дорослішання чотирьох сестер Марч, які живуть в 1860-х роках у Новій Англії.

"Правда" - реж. Хірокадзу Корееда, Франція та Японія, 2019

Відома актриса повинна налагодити стосунки з дочкою, яка живе за океаном, за сюжетом. Це французько-японський фільм з Катрін Денев в головній ролі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські зірки поділились святковими фото із матерями

"Проста послуга" - реж. Пол Фіг, США, 2018

Стефані — молода вдова, яка веде позитивний відеоблог для домогосподарок та виховує сина. Якось знайомиться з Емілі — матері хлопчика, з яким дружить її син у школі. Стефані та Емілі стають найкращими подругами. Остання із задоволенням допомагає з домашніми справами. Проте одного разу нова подруга просить Стефані забрати дітей зі школи, а сама безслідно зникає, за сюжетом.

Це суміш комедії та детективного трилеру. Головні ролі втілили Анна Кендрік та Блейк Лайвлі.

Вважають, що традиція всесвітнього святкування Дня матері зародилася в США напередодні Першої світової війни. Але ідея з'явилася ще раніше й належить американській пацифістці Джулії Ворд. У 1870-х вона збирала в Бостоні масові мітинги з цього приводу, але влада не звертала на них уваги. Відзначати його офіційно в Україні почали з 1999 року.

Зараз ви читаєте новину «Фільми до Дня матері, які ви точно не бачили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі