вівторок, 17 липня 2018 15:03

Фільм за книгою Кузьми Скрябіна профінансують глядачі

Фільм за книгою Кузьми Скрябіна профінансують глядачі
За книгою Кузьми Скрябіна знімуть фільм. Фото: royallib.com

Кінокомпанія Star Media планує зняти фільм "Я, Побєда і Берлін" за мотивами книги Кузьми Скрябіна.

Гроші на зйомки стрічки планують збирати за допомогою благодійних внесків. Імена тих, хто пожертвує кошти на фільм, вкажуть у титрах.

"Ми будемо збирати кошти на цей фільм через краудфандинг. Решту, якої не вистачатиме, дофінансуємо силами Star Media та копродюсерів. Стрічку знімемо в будь-якому випадку", – розповів генеральний продюсер кінокомпанії Влад Ряшин на Одеському кінофестивалі.

Режисером стрічки "Я, Побєда і Берлін" стане Олександр Кириєнко. Над сценарієм працює Анатолій Крим. На участь у проекті також погодився ведучий Сергій Притула.

"Головного героя зватимуть Кузьма, і він, скоріше за все, буде кучерявим, але це буде збірний образ сучасного молодого чоловіка, а не портрет Андрія Кузьменка", – розповів режисер стрічки.

Зйомки проведуть у серпні-вересні наступного року у Львові та Берліні. Саундтреком до фільму стануть музичні твори Кузьми Скрябіна різних часів у сучасній обробці.

Фільм "Я, Побєда і Берлін" планують випустити у прокат 2020-го.

Прибуток від показів перерахують до Благодійного фонду імені Кузьми Скрябіна, що допомагає дитячим будинкам та лікарням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився гігантський мурал з пронизливим поглядом Кузьми Скрябіна

Книжку "Я, Побєда і Берлін" надрукувало видавництво "Фоліо" 2006 року. Це літературний дебют фронтмена гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна). Події розгортаються навколо старого й пошарпаного автомобіля марки "Побєда", на якому простий хлопчина Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини, потрапляючи в різні пригоди. В основі повісті — пригоди з життя Андрія Кузьменка.

Андрій Кузьменко загинув 2 лютого 2015 року внаслідок дорожньо-транспортної пригоди в Дніпропетровській області.

Зараз ви читаєте новину «Фільм за книгою Кузьми Скрябіна профінансують глядачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі