Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 17:39

Фільм української режисерки покажуть на Каннському кінофестивалі

Фільм української режисерки покажуть на Каннському кінофестивалі
"Серафиму" Марисі Нікітюк покажуть на Каннському кінофестивалі. Фото: youtube.com

Стрічку "Серафима", яка стане другим повнометражним фільмом української режисерки Марисі Нікітюк, відібрали для участі в одній з програм Каннського міжнародного кінофестивалю.

Під час програми La Fabrique des Cinémas du Monde, в якій візьме участь фільм Нікітюк, проводять роботу з професійними консультантами, низку зустрічей з представниками провідних фондів, копродакшн-маркетів та форумів, повідомляє "Держкіно".

Щорічно для участі відбирають 10 кінопроектів з усього світу, які є першим або другим художнім фільмом режисера.

Картину "Серафима" знімають за мотивами однойменного роману Олеся Ульяненка.

За сюжетом, дівчина Серафима живе у приморському містечку і знається на травах та отрутах. Захищаючи себе, Серафима отруює свого друга і тікає з міста, відправляючись на пошуки своєї давно зниклої матері. Хвороблива жага любові перетворює Серафиму на монстра і серійну вбивцю, та відкриває правду про її справжню сутність.

Продюсерами фільму стали Юрій Мінзянов, Мирослав Слабошпицький та Ігор Савиченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єра українського фільму "Тато-мамин брат" відбудеться в Швейцарії

Прем'єра дебютного фільму Марисі Нікітюк "Коли падають дерева" відбулася на конкурсній програмі "Панорама" Берлінського міжнародного кінофестивалю в ­Німеччині. 2016-го на Каннському фестивалі проект картини отримав нагороду ім. Кшиштофа Кесльовського за найкращий сценарій із Центральної та Східної Європи.

Зараз ви читаєте новину «Фільм української режисерки покажуть на Каннському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі