вівторок, 30 серпня 2016 14:01

Фільм про українців у казці став частиною альманаху

Фільм про українців у казці став частиною альманаху

1 вересня в український прокат виходить альманах "Український експеримент". Це - збірка короткометражних експериментальних фільмів молодих українських режисерів.

П'ять документальних історій стосунків між людиною та сучасними містами, серед яких Київ, Лісабон, Лос-Анджелес, Бровари та село Піски.

У рамках презентації альманаху відбудеться київська прем'єра стрічки "Цвєтаєвої та Маяковського" режисерки Поліни Мошенської.

До альманаху увійшли експериментальна стрічка "Перемир'я" Валерія Пузіка та "Дивокрай" українсько-американських медіа-активістів Наташі Машарової та Анатолія Ульянова.

Прем'єра відбудеться у столичному кінотеатрі "Жовтень" о 19:00 за участі режисерів Еля Парвулеско та Макса Лижова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрічка "Крим. Як це було" перемогла на міжнародному кінофестивалі

"УКРАЇНСЬКИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ"

"ДИВОКРАЙ"

реж. - Наташа Машарова, Анатолій Ульянов

США, 2015, приз глядацьких симпатій національного конкурсу документального кінофестивалю "86" "Пальма Півночі" 2016.

Сполучені Штати Америки – справжня казка. Голлівуд, лімузини, відомі актори, Бродвей. Здається, тут кожного чекає карколомна кар'єра. Серед тих, хто чекає – безліч українських емігрантів, які теж шукають нового життя у казці. У Дивокраї.

"ЦВЄТАЄВОЇ І МАЯКОВСЬКОГО"

реж. Поліна Мошенська

Україна, 2016, гран-прі "Пальми Півночі"

Яка відстань між Цвєтаєвою та Маяковським? Київська Троєщина знає усі цеглинки: від незграбного 1918-го й до 2016-го. Поетична оповідь дивних стосунків – вулиці та проспекту, кінематографа та людини.

"ПЕРЕМИР'Я"

реж. Валерій Пузік

Україна, 2015, спеціальна відзнака "Пальми Півночі"

15 лютого 2015 року – день перемир'я. Ніякої стрілянини, тільки затишок та спокій. Довіра, надія, любов. Політики домовились. "Про що?" - питає гуркіт градів у Пісках. "Про що?"- питають ненаситні кулеметні черги.

"70 ВУЛИЦЬ"

реж. Макс Лижов

Бровари, учасник MyStreetFilmsUkraine, учасник національного конкурсу ОМКФ 2016

Декомунізація йде містами і селами, вулицями і проспектами, будинками і квартирами. Та чи здатен статичний процес зміни табличок декомунізувати піонерів, комсомольців, партійних діячів чи комуністів? Адже у Броварах кожен третій ще живе в Радянському Союзі. Та чи лише в Броварах?

"РОЖЕВА МАПА"

реж. Ель Парвулеско

"Рожева мапа" – один із найамбітніших проектів в історії колоніальних воєн… а також назва майбутньої кав'ярні мого випадкового гіда у столиці однієї колишньої імперії. Чи було це місто колись моїм? Я вже не пам'ятаю. Можливо, це місто Улісса.

Показ альманаху триватиме до 29 вересня.

Нагадаємо, з 29 вересня фільм "Жива ватра" українського режисера Остапа Костюка виходить у широкий прокат.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про українців у казці став частиною альманаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі