четвер, 18 квітня 2019 15:21

Фільм про Крим потрапив на Каннський фестиваль

Фільм про Крим потрапив на Каннський фестиваль
Фільм "Додому" потрапив до конкурсної програми Каннського кінофестивалю. Фото: DW

Фільм українського режисера Нарімана Алієва "Додому" потрапив до конкурсної програми Каннського кінофестивалю — "Особливий погляд".

За сюжетом, батько і син везуть із Києва тіло старшого сина і брата, щоб поховати на батьківщині, у Криму. Сучасні українські реалії проходять лейтмотивом через історії героїв стрічки. У центрі сюжету — конфлікт поколінь та їхнє розуміння слова "дім", пише nv.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрічку про українських комунальників покажуть на європейському фестивалі

"Особливий погляд" — це друга за значимістю премія Каннського кінофестивалю після основної конкурсної програми. Торік у ній був представлений фільм "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці, який отримав "Приз за кращу режисуру".

З 19 до 22 квітня у столиці Республіки Таджикистан, місті Душанбе, вперше пройдуть Дні українського кіно. Під час фестивалю глядачі побачать 7 українських фільмів. Покази відбудуться у кінозалі таджицької державної кіностудії "Таджикфільм".

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Крим потрапив на Каннський фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі