середа, 27 травня 2020 04:45

Фільм про Індіану Джонса вперше зніматиме не Спілберг

Фільм про Індіану Джонса вперше зніматиме не Спілберг
Американський актор Гаррісон форд уп'яте зіграє археолога й шукача пригод Індіану Джонса. Новий фільм зніме режисер "Лоґана" Джеймс Менголд. Фото: imdb.com

Режисером пригодницького фільму "Індіана Джонс 5" стане американський кінематографіст Джеймс Менголд, який зняв супергеройський бойовик "Лоґан: Росомаха" та біографічну драму "Аутсайдери".

Уперше з 1981 року кіно про археолога та авантюриста Індіану Джонса фільмуватиме не Стівен Спілберг. Він залишиться продюсером стрічки. Вирішив доручити зйомки іншій людині, тому що хотів передати героя новому поколінню, яке надасть своє прочитання його історії.

До головної ролі повернеться актор Гаррісон Форд. Композитором знову буде Джон Вільямс.

Про те, що Джеймса Менголда запросили в режисерське крісло, стало відомо в лютому. Тепер інформацію про його призначення підтвердив продюсер кіносерії Френк Маршалл. В інтерв'ю виданню Сollider пояснив, чому Спілберг обрав саме цього постановника.

"Менголд любить цю франшизу. Він прекрасний режисер. А також добре знайомий із Фордом. Усі ці правильні елементи зійшлися разом у потрібний час", - каже Маршалл.

За його словами, робота над сценарієм тільки почалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали режисера нових "Зоряних війн"

Серед робіт Джеймса Менголда - романтична фентезі-комедія "Кейт і Лео", психологічний трилер "Ідентифікація", драма про кантрі-виконавця Джонні Кеша "Переступити межу", вестерн "Потяг до Юми". Був номінований на премію "Оскар" за "найкращий адаптований сценарій" до фільму "Лоґан" 2017 року.

Найсвіжіша стрічка режисера - торішній байопік із Меттом Деймоном і Крістіаном Бейлом "Аутсайдери" про автоконструктора Керролла Шелбі та гонщика Кена Майлза. На замовлення американського бізнесмена Генрі Форда II працюють над створенням автомобіля, здатного допомогти перевершити команду італійця Енцо Феррарі на перегонах 24 години Ле-Мана у Франції 1966 року, за сюжетом. За роботу над драмою Менголд отримав свою другу номінацію на "Оскар" - як продюсер у категорії "найкращий фільм".

Образ археолога Індіани Джонса придумав автор "Зоряних війн" Джордж Лукас. Режисер Стівен Спілберг зняв чотири фільми про персонажа. Виходили протягом 1981-2008 років. Загальні касові збори франшизи - $1,987 млрд.

2016 року кінокомпанія Disney оголосила про рішення запустити нову частину кіносерії у виробництво. Планували випустити фільм 2019-го. Згодом дату виходу перенесли - спочатку на 2020-й, а потім на 2021-й. У квітні цього року через пандемію коронавірусу прем'єру відклали на 29 липня 2022-го.

Спілберг зараз працює над драмою "Вестсайдська історія". Заснована на однойменному бродвейському мюзиклі 1957 року за мотивами трагедії Шекспіра "Ромео і Джульєтта". Прем'єра запланована на 18 грудня 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Індіану Джонса вперше зніматиме не Спілберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі