Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 10:42

Фільм "Межа" забрав половину нагород словацької кінопремії

Фільм "Межа" забрав половину нагород словацької кінопремії
Фільм отримав 6 нагород у Словаччині. Фото: YouTube

Українсько-словацький фільм "Межа" відзначили на врученні національної словацької кінопремїї "Сонце в мережі". Картина отримала 6 нагород із 13 можливих, повідомили в Держкіно.

"Кримінальний трилер "Межа" отримав найвищу нагороду "Сонце в мережі" - за найкращий фільм 2017 року. Режисер стрічки Петер Беб'як отримав приз як найкращий режисер, а Томаш Машталір – як найкращий актор. Нагороди отримали також режисер монтажу, звукорежисер та композитор "Межі", - зазначили у повідомленні.

"Межа" - це кримінальна драма про контрабандистів, які переправляють цигарки через українсько-словацький кордон. Дія відбувається 2007-го, напередодні вступу Словаччини до Шенгенської зони.

В Україні "Межа" претендує на отримання Другої Національної кінопремії у категорії "Вибір глядача", а Римма Зюміна побореться за "Золоту Дзиґу" у номінації "Найкраща акторка другого плану". Переможців назвуть 20 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який український фільм 2017 року глядачі назвуть найкращим

У Держкіно на зйомки фільму "Межа" виділили 7 млн грн. Загальний бюджет стрічки становить майже 37 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Межа" забрав половину нагород словацької кінопремії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі