середа, 18 липня 2012 17:06

Фільм про лікаря-психіатра знімали у костелі
5

Кадр з фільму
Фото: Фото: uk.wikipedia.org
Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму

Львівський режисер Ігор Подольчак півроку тому закінчив роботу над своїм другим художнім фільмом "Delirium". Розробку сценарію розпочав 4 роки тому.

"Де-факто фільм готовий, але де-юре він буде закінчений після фестивальної прем'єри, - каже режисер. - Зараз шукаємо для стрічки якийсь фестиваль. Поки не вдалося. На "Молодість" не подавали, бо зацікавлені у фестивалях представницького класу. Пропонували на Канни, але не вдалося пройти, бо це не їхній формат. "Delirium" - абсолютно авторське, некомерційне кіно без зірок. Сюжети моїх фільмів важко окреслити. Завжди знімаю так, щоб кожен міг побудувати свій сюжет. Персонажі картини знаходяться у дивному стані чи то хвороби, чи галюцинацій, і намагаються зрозуміти не зовсім нормальну дійсність, яка їх оточує".

Фільм розказує про родину, батька якої підозрюють у божевіллі. У зв'язку з цим сім'я запрошує пожити у себе молодого лікаря-психіатра. Проте виникає підозра, що саме здоров'я гостя вимагає медичного втручання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будинок із башточкою" переміг у Карлових Варах

"Знімали біля Львова - у селищі Брюховичі на закинутій віллі та у костелі містечка Городок, частково у Києві. Події відбуваються "десь". Якщо мій попередній фільм "Меніни" умовно можна було назвати музичним, то цей буде антимузичним. У ньому йде музика тільки на передніх титрах і у кінці фільму".

Звукорежисуру зробив лідер гурту "The Вйо" Мирослав Кувалдін. Ролі Батька, Сина та Гостя озвучив актор Віталій Лінецький.

"В акторському складі на половину професіоналів та аматорів. Інколи типаж для мене важливіший за акторські здібності. У моїх "Менінах" грали Микола Вересень і кінорежисер Анна Яровенко. Тут маю лише 7 акторів. Усі настільки щільно задіяні у сценарії, що назвати головного героя неможливо.

Кошторис стрічки - 850 тис євро. Її на 30% фінансував чеський кіновиробник. Решту бюджету режисер покрив самостійно і за допомогою коштів друзів.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про лікаря-психіатра знімали у костелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі