четвер, 04 квітня 2013 15:19

Фільм про Бабин Яр Сергій Лозниця зніматиме в Латвії, бо в Україні важко організувати якісні зйомки

Фільм про Бабин Яр Сергій Лозниця зніматиме в Латвії, бо в Україні важко організувати якісні зйомки
Сергій Лозниця. Фото: os.colta.ru

Режисер Сергій Лозниця презентував зняту в Латвії картину "У тумані" і оголосив про плани зняти тут же фільм про Бабин Яр.

Дія фільму "У тумані" за романом Василя Бикова відбувається під час партизанської війни в окупованій німцями білоруській глибинці. Цю глибинку режисер не знайшов у Білорусії, зате виявив її в латгальскому селі в півгодини їзди від Даугавпілса.

Режисер залишився задоволений співпрацею з латвійськими кінодіячами. Ті спрацювали настільки чітко, що Лозниця подумує продовжити співпрацю. І наступний проект - фільм про Бабин Яр - знімати в Латвії.

"Мене цікавить період з серпня по початок жовтня 1941 року, коли з міста Києва пішла радянська влада, прийшла влада німецька і в результаті було розстріляно в Бабиному Яру 30 тисяч євреїв протягом трьох днів. Це, по-моєму, саме перше масове знищення єврейського населення в цій війні. Мене цікавить, як таке стало можливим. Не хто правий, хто винен, а як таке стало можливо? Може бути, це до цих пір в нашій цивілізації є. І я думаю, що це цивілізаційний процес, це пов'язано, це прямий продукт цивілізації. Мене цікавить саме цей аспект"- говорить Сергій Лозниця у коментарі виданню freecity.lv.

За словами Лозниці, в Росії і в Україні, на відміну від Заходу, багато інформації до цих пір знаходиться під грифом "Таємно". Незважаючи на те, що ця кривава сторінка історії відбувалася в Києві, Сергій Лозниця зізнався, що не горить бажанням знімати в Україні. Якісний знімальний процес там організувати важко.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Бабин Яр Сергій Лозниця зніматиме в Латвії, бо в Україні важко організувати якісні зйомки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі