Ексклюзиви
понеділок, 03 вересня 2018 10:01

Фільм "Міф" завоював міжнародну нагороду

Фільм "Міф" завоював міжнародну нагороду
Зірка опери Василь Сліпак. Фото із соцмереж

Українська стрічка "Міф" перемогла серед документальних фільмів на фестивалі Figueira Film Art. Захід тривав із 27 серпня до 2 вересня у португальському місті Фігуейр.

"Міф" – фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія, що розповідає історію життя та загибелі Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім'ям та унікальним голосом, який воював добровольцем на Донбасі з позивним "Міф", повідомляє УНІАН.

Співак згинув 29 червня 2016-го у бою від кулі снайпера у селищі Луганське Донецької області, в околицях Донецького аеропорту. Кавалер ордена "За мужність" І ст., Герой України, кавалер ордена "Золота Зірка".

У стрічці поєднано документальні кадри з анімацією, яку створив український карикатурист Юрій Журавель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покинув Париж заради батьківщини: у зоні АТО загинув український оперний співак

З 8 лютого в прокаті йде документальна стрічка "Міф" про соліста Паризької опери Василя Сліпака. З 2014-го артист воював на Донбасі в добровольчому корпусі "Правий сектор". Позивний "Міф" обрав через улюблену арію Мефістофеля з опери "Фауст". Влітку 2016 року загинув у селі Луганське Бахмутського району. За перші вихідні прокату картина зібрала 300 тис. грн. Сеанси відбуваються у 45 кінотеатрах 32 міст України. А також в італійських містах - Римі й Мілані. Гасло картини: "За що загинув Василь Сліпак".

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Міф" завоював міжнародну нагороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі